Σε απεργιακό κλοιό ενδέχεται να βρεθεί το βρετανικό σύστημα υγείας τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, καθώς η συντηρητική κυβέρνηση αρνείται να βελτιώσει τις προτάσεις της για μισθολογικές αναπροσαρμογές.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα καλέσει τους εργαζόμενους να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά αυξήσεις μισθών για να καλύψει τον πληθωρισμό και ότι, ακόμη κι αν μπορούσε να καλύψει τα αιτήματά τους, τέτοιες αυξήσεις θα τροφοδοτούσαν περαιτέρω τον πληθωρισμό.

«Προετοιμάζουμε τον στρατό. Εργαζόμαστε για μια ειδική ομάδα που έχει συσταθεί εδώ και μερικά χρόνια. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι τα σύνορά μας θα είναι ασφαλή. Εργασίες όπως η κίνηση των ασθενοφόρων και άλλα σημαντικά σημεία του δημόσιου τομέα είναι στο επίκεντρο» είπε ο ηγέτης των Τόρις.

Η εφημερίδα Sunday Times ανέφερε ότι ο Σούνακ θα μπορούσε να αναβιώσει τα σχέδια για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία των εργαζομένων του δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού του NHS, των δασκάλων και των πυροσβεστών, ενώ η Sunday Telegraph ανέφερε ότι θα μπορούσαν να κληθούν φαρμακοποιοί για να βοηθήσουν τους ασθενείς εάν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας απεργήσουν.