Ειδικότερα, τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 17χρονου. Πρόκειται για στοιχείο που αύριο (16/11) θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα, πράγμα που μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι ο 17χρονος στην απελπιστική του προσπάθεια να σώσει τη ζωή του έβαλε μπροστά τα χέρια του. Κατόπιν η βολίδα συνέχισε την πορεία της στην αριστερή τραχηλική χώρα και κατέληξε στους μυς στην περιοχή του θώρακα. Ο ιατροδικαστής είχε ήδη αποφανθεί ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε τον Χρήστο από πολύ κοντινή απόσταση.

Ο ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου, Γιάννης Μπακαγιάννης, μίλησε εξ αρχής για «εκτέλεση» ενώ ανέφερε ότι οι αστυνομικοί δεν ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και παράλληλα ενημέρωσαν την οικογένεια ότι ο ανήλικος είχε μπει στο χειρουργείο ενώ το παιδί είχε ήδη καταλήξει.

Ακόμη, κατήγγειλε ότι «οι προανακριτικοί υπάλληλοι της συγκεκριμένης έρευνας κατάφεραν να πρωτοτυπήσουν παγκοσμίως βάζοντας το δράστη ως υπεύθυνο φύλαξης του χώρου που τελέστηκε η πράξη. Μάλιστα όταν έφτασε η Σήμανση εκεί προκειμένου να εντοπίσει DNA, επισημαίνει σε έκθεσή της ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο καθώς η περιοχή είχε πλυθεί με νερό».

Αύριο στις 10 π.μ. στο δικαστικό μέγαρο Θήβας απολογείται ο αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.