Για «διάχυτη αγανάκτηση» στον κλάδο έκανε λόγο ο Βασίλης Σταθόπουλος, μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. «Δεν μπορείς ένα οδοντιατρείο που έχει γίνει ένα «φρούριο» -με δικές μας δαπάνες- λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης να το διαχειρίζεσαι όπως ένα μέρος που συχνάζουν πολίτες χωρίς μάσκες όπως για παράδειγμα στην εστίαση. Εμείς έχουμε δώσει σαφείς οδηγίες και έτσι στα οδοντιατρεία δεν υπάρχει αναμονή στο σαλόνι, προσέρχεται μόνο ένας συνοδός σε περίπτωση ανηλίκου ή ΑΜΕΑ και αυτός για συγκεκριμένη ώρα, ενώ δεν ταυτίζονται δύο ραντεβού άρα υπάρχει μόνο ένας ασθενής στον κλινικό χώρο» είπε ο κ. Σταθόπουλος.
Στη συνέχεια ο ίδιος μίλησε για «αυθαίρετη νομοθεσία» εκ μέρους της Πολιτείας η οποία «δεν έχει σταθεί» όπως υπογράμμισε στους οδοντιάτρους κατά την διάρκεια της πανδημίας και εξέφρασε την αγωνία του πως οι πολίτες δεν θα προσέρχονται στα οδοντιατρεία καθώς «θα καταντήσουν τα τεστ να στοιχίζουν περισσότερο από την παροχή υπηρεσιών» αφού υπάρχουν θεραπείες που μπορεί να χρειαστούν ακόμη και 40 ραντεβού.
«Ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν έχει την οδοντιατρική κουλτούρα που έχουν σε άλλες χώρες. Ο μέσος πολίτης θα δυσκολευτεί να σπεύσει σε μια μεγάλη θεραπεία λ.χ. δύο ετών με αυτές τις συνθήκες» είπε και επικαλέστηκε μελέτες της διεθνούς βιβλιογραφίας σύμφωνα με τις οποίες ο κίνδυνος στα οδοντιατρεία με τα μέτρα που λαμβάνονται είναι ελάχιστος τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους οδοντιάτρους.