«Το αντιρατσιστικό πιστεύω ότι, με τις δύο προτάσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης, θα προχωρήσει και θα αμβλυνθούν οι διαφορές, δεν είναι ουσίας. Δεν είναι αγεφύρωτες. Βέβαια, δεν έχω ασχοληθεί με το ζήτημα, διότι δεν είναι πρωτεύον. Αυτό που τρέχω είναι κάποιες υποχρεώσεις που προκύπτουν από το Μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

Σε ό,τι αφορά τις προσωρινές διαταγές, επισήμανε πως πρέπει να επισπευσθεί η διαδικασία της εκδίκασης αυτών των υποθέσεων και δήλωσε αποφασισμένος να δώσει τέλος σε αυτή τη διαδικασία. «Δεν μπορεί να πηγαίνουν επί μακρόν οι προσωρινές διαταγές. Πρέπει να είμαστε μια ευνομούμενη Πολιτεία, ένα σοβαρό κράτος δικαίου και βεβαίως η προσωρινή διαταγή είναι ένας θεσμός που πρέπει να υπάρχει, αλλά δεν μπορεί να διαιωνίζεται», τόνισε.

Όπως είπε, πρέπει να υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, καθώς «δεν μπορεί να είναι σε ομηρία και ο εργοδότης – ενδεχομένως το Δημόσιο – και ο εργαζόμενος».Μεταξύ των ζητημάτων που πρέπει επίσης να διευθετηθούν είναι, σύμφωνα με τον υπουργό, η αναθεώρηση της Πολιτικής Δικονομίας,  ο νέος Κώδικας Δικηγόρων και οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές.

Ερωτηθείς τέλος για την υπόθεση του Κ. Σακκά υποστήριξε ότι η  απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών ήταν σωστή και εντός νομοθετικού πλαισίου και πρόσθεσε πως η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι λανθασμένη, σημειώνοντας ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να παρέμβουν στο έργο των δικαστών. «Νομίζω ότι το συμβούλιο που εξέτασε την υπόθεση έπραξε εντός των νομοθετικών κανόνων και δεν είναι εκτός δικονομικού πλαισίου», είπε χαρακτηριστικά.