Στην ανάγκη να χαλαρώσουν οι ονομαστικοί στόχοι για το έλλειμμα σε χώρες της Ευρώπης που ανακάμπτουν αργά, αλλά και να υπάρξουν παρεμβάσεις για τη μείωση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους, ώστε να επανέλθουν οι επενδύσεις αναφέρθηκε από τις Βρυξέλλες η Κριστίν Λαγκάρντ.
 
Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι η Ευρωζώνη βγαίνει από την κρίση, ωστόσο υπογράμμισε πως απομένουν πολλά να γίνουν για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.
 
Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην υψηλή ανεργία στην Ε.Ε. που ξεπερνά το 12% του εργατικού δυναμικού, στην ανεργία μεταξύ των νέων που αντιπροσωπεύει ποσοστό πάνω από το 50% στην Ελλάδα και στην Ισπανία, αλλά και στη διαρκή αδυναμία των Ελλήνων να αποπληρώσουν τα χρέη τους.
 

Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας
 

Σχετικά με την αγορά εργασίας, υπογράμμισε την ανάγκη να ξεπεραστούν «παγιωμένες θέσεις και τα κατεστημένα συμφέροντα» για να προκληθεί μεγαλύτερος ανταγωνισμός.
 
Υποστήριξε πως θα μπορούσαν να βελτιωθούν οι ρυθμίσεις καθορισμού των μισθών μέσα από κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας όπως έκανε η Ισπανία, να υπάρξουν φορολογικά κίνητρα, αλλά και αύξηση της κινητικότητας του εργατικού δυναμικού.