Δεύτερη νύχτα κατά την οποία πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια βλέπουν τα καταλύματα τους να τυλίγονται στις φλόγες. Μετά τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 7:30 μ.μ. το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το τοπικό ενημερωτικό μέσο «Στο Νησί», τα πύρινα μέτωπα ήταν δύο και σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στο τμήμα του καταυλισμού που δεν είχε καταστραφεί από την προηγούμενη φωτιά.

Gepostet von Στο Νησί am Mittwoch, 9. September 2020

Πρόσφυγες και μετανάστες με τα υπάρχοντα τους εγκατέλειψαν τις σκηνές τους και βγήκαν στο δρόμο, προστιθέμενοι στους χιλιάδες άστεγους ανθρώπους των οποίων τα καταλύματα καταστράφηκαν τη Τρίτη.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο της φωτιάς.

Επίσης σημειώνεται ότι ο Υπουργός μετανάστευσης και Ασύλου ο οποίος προσπάθησε να μεταβεί στη Μόρια, μέσω του χωριού, δέχθηκε επίθεση από συγκεντρωμένους κατοίκους, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην πόλη.

Οι χιλιάδες άστεγοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου Μυτιλήνης – Παναγιούδας, ή στην είσοδο της πόλης στον καρά Τεπέ που φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, 1.000 από τις 13.000 κόσμου που έμειναν χωρίς κατάλυμα, θα φιλοξενούνταν σε πλοία

Συνέντευξη Τύπου fast track, διαμονή σε πλοία και εντάσεις για τις νέες δομές στη Λέσβο

Επιπροσθέτως, ακόμα 3.500 αιτούντες άσυλο που έμειναν χωρίς στέγη θα φιλοξενούνταν σε σκηνές που στάλθηκαν από άλλα μέρη της χώρας, και οι οποίες θα τοποθετηθούν σε χώρους του ΚΥΤ που δεν επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά και σε τρίτους χώρους που θα υποδειχθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Παρόλα αυτά, με τα νέα δεδομένα, δεν είναι σαφές τί θα συμβεί, ενώ η φιλοξενία για χιλιάδες άλλους ανθρώπους είναι στον αέρα.