«Δεν ξέρω με ποιο μαγικό τρόπο τα παιδιά αυτά βρίσκονται σαν επισκέπτες μέσα στο σχολείο και εκφοβίζουν λεκτικά τους μαθητές», καταγγέλλει μητέρα μαθητή στο ΕΠΑΛ Σταυρούπουλης που πριν από περίπου δύο μήνες είχαν σημειωθεί φασιστικές επιθέσεις από ακροδεξιά στοιχεία, με την απαθή παρουσία αστυνομίας και διεύθυνσης του σχολείου. Μιλώντας στο Mega η γυναίκα κατήγγειλε λεκτική βία με τις απειλές να συνεχίζονται καθημερινά από τους πρωταγωνιστές των αποτρόπαιων εικόνων, οι οποίοι όμως φαίνεται πως κυκλοφορούν ξανά ανενόχλητοι εντός του σχολικού συγκροτήματος.

«Υπάρχει το λεκτικό ξύλο που είναι σε καθημερινή βάση για πάρα πολλούς μαθητές. Πενήντα ημέρες από τα επεισόδια η κατάσταση παραμένει περίπου ίδια. Μπορεί να απομακρύνθηκαν οι πρωταίτιοι μαθητές, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω με ποιο μαγικό τρόπο τα παιδιά αυτά βρίσκονται σαν επισκέπτες μέσα στο σχολείο -φεύγοντας από τα δικά τους σχολεία- ξαναπηγαίνοντας μέσα και εκφοβίζοντας λεκτικά τους μαθητές, προσπαθώντας να περάσουν αυτό το κλίμα εκφοβισμού σε όλο το σχολικό περιβάλλον» σημείωσε η ίδια.

«Οι μαθητές αυτοί που έκαναν τα επεισόδια μπορεί να αποβλήθηκαν με αλλαγή περιβάλλοντος, αλλά παρ’ όλα αυτά με μαγικό τρόπο ξαναβρίσκονται στο σχολείο» εξήγησε η μητέρα. «Θεωρητικά λόγω πανδημίας υπάρχει φόρμα με ποιος μπαίνει και βγαίνει. Η πόρτα ανοίγει μόνο κατόπιν εντολής του διευθυντή. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν μαθητές που μπαίνουν με παράξενο τρόπο στο χώρο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Τα φιδάκια τα οποία γεννήθηκαν εκεί μέσα κυκλοφορούν μέχρι αυτή τη στιγμή»

Όπως ανέφερε, η ίδια δεχτεί επίθεση επειδή ήταν από τους τους λίγους γονείς που πήγα να παρασταθώ στα παιδιά. «Ναι, χτυπήθηκα. Μόνο και μόνο ακριβώς επειδή πήγα εκεί» ανέφερε.

Αναφερόμενη στη σημερινή, 48η, επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η ίδια επεσήμανε ότι τότε «μαθητές, φοιτητές και κόσμος πήγαν να παρασταθούν στους φοιτητές».

Για τη τωρινή κατάσταση στο ΕΠΑΛ τόνισε πως «υπάρχει ένα πέπλο ηρεμίας, αλλά τα φιδάκια τα οποία γεννήθηκαν εκεί μέσα κυκλοφορούν μέχρι αυτή τη στιγμή. Το μόνο που έχω να πω απέναντι σε όλους είναι να υπάρχει μία κινητοποίηση και μία αφύπνιση. Των καθηγητών, των μαθητών και των γονέων για να μπορέσουμε περιφρουρήσουμε να τα παιδιά μας». Πηγή: www.rosa.gr