«Μόνο μετά τις έντονες πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη αναγκάστηκε, με καθυστέρηση ετών, να υποχωρήσει και να ανεχτεί τη λειτουργία ενός και μόνο, στην Αθήνα» σημειώνει ο Θ. Ξανθόπουλος.

Και συνεχίζει: «Γρήγορα όμως έδειξε πόσο το απεχθάνεται: Γιατί η «12χρονη από τον Κολωνό» καταθέτει και ξανακατεθέτει, βασανιστικά, στην Αστυνομία αφού υπάρχει το κατάλληλο «Σπίτι του Παιδιού»; Υπάρχει κάποιος λόγος; Ποιος δεν εμπιστεύεται αυτό το θεσμό; Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης οφείλουν ξεκάθαρη απάντηση».

Επίσης, αφού η κυβέρνηση νοιάζεται για τα παιδιά, την καλεί να απαντήσει:

-γιατί εγκατέλειψε το μοναδικό Επιστημονικό όργανο της πολιτείας, για τα παιδιά θύματα αλλά και δράστες εγκλημάτων (ΚΕΣΑΘΕΑ);
-γιατί εγκατέλειψε το έτοιμο σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις Μονάδες Μέριμνας Νέων που θα έφερναν ένα νέο σύστημα προστασίας ανηλίκων στη θέση του πεπαλαιωμένο μοντέλου των ιδρυμάτων.
-γιατί συνεχίζει να παίζει το παιγνίδι του ποινικού λαϊκισμού αν και αποδείχθηκε ότι η ποινική αυστηρότητά της απέτυχε παταγωδώς να προστατεύσει τα παιδιά;
-και, τέλος, γιατί επιμένει στο απαρχαιωμένο σύστημα προστασίας ανηλίκων;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ καταλήγει:

«Αν η κυβέρνηση, εκτός από τις φιέστες, νοιαζόταν, έστω και λίγο, για τα κακοποιημένα παιδιά θα γνώριζε ότι η προστασία τους επιτυγχάνεται με την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και τη λήψη καταθέσεων κατά τα διεθνή πρότυπα, σε κατάλληλους χώρους και υπό κατάλληλες συνθήκες με τη συνδρομή εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Αυτά καθιέρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με νόμους, εξειδικευμένο προσωπικό και υποδομές, δηλ. με δουλειά ουσίας. Το θράσος του κ. Μητσοτάκη να εκμεταλλευθεί αυτά που ως χθες υπονόμευε, μας ξεπερνάει!».