Αυτό άφησε σαφώς να εννοηθεί χθες από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος τόνισε ότι θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση να συνεχισθεί η είσπραξη του τέλους μέσω της ΔΕΗ, προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφωνίες με την τρόικα.

Ο Γ. Στουρνάρας, πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν ορισμένες «τροποποιήσεις» ώστε το «χαράτσι» να γίνει πιο «ήπιο», ούτως ώστε να καμφθούν και οι αντιρρήσεις – αντιδράσεις που έχουν ήδη εκφράσει οι κυβερνητικοί εταίροι, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ, όσον αφορά τη διατήρηση του τέλους.

Το οικονομικό επιτελείο υπέκυψε, για μια ακόμη φορά, στις πιέσεις της τρόικας η οποία είχε εκφράσει έντονες αμφιβολίες για το κατά ποσό ο σχεδιαζόμενος νέος φόρος επί των ακινήτων θα εφαρμοστεί στην πράξη χωρίς προβλήματα, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΔΕΗ τους εμπνέει μεγαλύτερη σιγουριά.