Ο Τραμπ ανέφερε ότι «έχει σημειωθεί πρόοδος» μεταξύ των δύο χωρών και πως οι δυο τους είχαν πολύ καλές συζητήσεις.
 
Οι κυρώσεις στοχεύουν Ουκρανούς και Ρώσους αξιωματούχους και εταιρείες που οι αρχές των ΗΠΑ κατηγορούν ότι βοηθούν τη Ρωσία να σφίξει το χέρι της στη χερσόνησο της Κριμαίας, ένα μέρος της Ουκρανίας που προσαρτάται από τη Ρωσία το 2014 σε μια κίνηση την οποία οι δυτικοί ηγέτες καταγγέλλουν ως παράνομες.
Σε μια δήλωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση του Τραμπ, ο Λευκός Οίκος είπε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στην «υποστήριξη της ειρηνικής επίλυσης της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία και της μεταρρυθμιστικής ατζέντας του Προέδρου Ποροσένκο και των προσπαθειών κατά της διαφθοράς».
 
Μια ξεχωριστή δήλωση του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο αντιπρόεδρος τόνισε τη συνεχιζόμενη στήριξη των ΗΠΑ για την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ, τη συμφωνία του 2015 που αποσκοπούσε να τερματίσει τη ρωσική υποστήριξη για τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία. Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να αποφύγουν τη συμφωνία αυτή για να αποφευχθούν οι «χειροπέδες» της πολιτικής. 
 
Πριν από τη συνάντηση του Τραμπ με τον Πόροσενκο, το υπουργείο Οικονομικών προέβη στην ανακοίνωσή του σχετικά με τις κυρώσεις για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι οποίες αναγκάστηκαν να ασκήσουν πίεση στη Μόσχα για να επιτύχουν διπλωματική λύση στην Ουκρανία. Σύμφωνα με μια δήλωση του Υπουργείου Οικονομικών, «οι κυρώσεις των ΗΠΑ σχετικά με την Κριμαία δεν θα αρθούν έως ότου η Ρωσία τερματίσει την κατοχή της χερσονήσου».
 
Ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούχιν δήλωσε ότι «δεν θα πρέπει να υπάρξει ανακούφιση από τις κυρώσεις έως ότου η Ρωσία εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει των συμφωνιών του Μινσκ».