Παραβρισκόμενη στη συνάντηση της σχολικής επιτροπής του Vermillion Parish, η Ντείσια Χαργκρέιβ, είπε ότι η αύξηση του διευθυντή είναι σαν «χαστούκι για όλους τους δασκάλους, τους εργαζόμενους στο εστιατόριο του σχολείου και γενικότερα του προσωπικού του σχολείου». «Κάνετε τη δουλειά μας ακόμα πιο δύσκολη»  τόνισε η καθηγήτρια.
 
Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε από το ΚΑΤC, δέχτηκε δύο «ειδοποιήσεις» για την τοποθέτηση της, η οποία φαίνεται να δυσαρέστησε τη σχολική επιτροπή η οποία κάλεσε έναν αστυνομικό να την απομακρύνει από την αίθουσα ο οποίος τη συνέλαβε αφού την έριξε κάτω, όπως αναφέρει το CNN.
 
«Σταμάτα να αντιστέκεσαι» φαίνεται να φωνάζει ο αστυνομικός στη γυναίκα η οποία φωνάζει πεσμένη στο πάτωμα «μόλις με έριξες κάτω, είναι πολύ πιο μικρόσωμη από σένα». Ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό εάν ο αστυνομικός, ο οποίος είχε προσληφθεί ως σεκιουριτάς, έδρασε αυτοβούλως ή ακολούθησε εντολές.


 

H Χαργκρέιβ οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση, ενώ δεν πρόκειται να της απαγγελθούν κατηγορίες.
 
Η Λόρα Λεμπούφ, μέλος του σχολικού συμβουλίου, εξέφρασε την απογοήτευση της μετά το περιστατικό λέγοντας πως «αυτό που συνέβη σήμερα εδώ, ο τρόπος με τον οποίο οι γυναίκες αντιμετωπίζονται στο Vermillion Parish…δεν έχω δει ποτέ άνθρωπο να απομακρύνεται έτσι από αίθουσα».