«Ο Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες της Ελλάδας από την κρίση στην ευρωζώνη» αναφέρει το Politico, αφού «οι Έλληνες έχουν βγει στους δρόμους σε περίπου 75 πόλεις και κωμοπόλεις για να διαμαρτυρηθούν για το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα της χώρας, εντείνοντας την πίεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει των επικείμενων εκλογών».

«Το δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης για την παρακμάζουσα κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου. Οι απεργοί εργαζόμενοι λένε ότι φταίνε η πολυετής παραμέληση, η υποεπένδυση και η υποστελέχωση – κληρονομιά της δεκαετούς κρίσης χρέους της Ελλάδας» αναφέρει το Reuters, που κάνει λόγο για τις «μεγαλύτερες διαδηλώσεις στους δρόμους που έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνηση από την εκλογή της το 2019».

«Οι διαδηλωτές εξέφρασαν οργή μετά τις αποκαλύψεις για ελλείψεις προσωπικού και υποβαθμισμένο εξοπλισμό, αποκαλύπτοντας την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου» αναφέρει ο Guardian. «Η σύλληψη ενός σταθμάρχη, που κατηγορείται ότι έκανε τον λάθος διακόπτη σημείου που έφερε τα τρένα στην ίδια γραμμή, ελάχιστα έχει κάνει για να κατευνάσει την πεποίθηση του κοινού ότι το ατύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν υπήρχαν οι κατάλληλες διασφαλίσεις. Αντίθετα, οι αποκαλύψεις ελλείψεων προσωπικού και υποβαθμισμένου εξοπλισμού, ιδιαίτερα το κακό σύστημα σηματοδότησης, έριξαν φως στην άθλια κατάσταση του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου και ένα ξέσπασμα οργής έβαλε την κεντροδεξιά κυβέρνηση σε άμυνα» προσθέτει.

Σε ρεπορτάζ από την Αθήνα, ο Τζον Ψαρόπουλος του Al Jazeera είπε ότι μια συνέντευξη Τύπου από αξιωματούχους το πρωί της Τετάρτης είχε εγείρει «περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις» και πιθανότατα θα εξοργίσει ακόμη περισσότερο τις οικογένειες των θυμάτων», κάνοντας λόγο για «τεράστια προβλήματα στη λειτουργία και την εκπαίδευση του προσωπικού». Υπενθυμίζει πως «η Ελλάδα πούλησε τον κρατικό σιδηροδρομικό φορέα της, που τώρα ονομάζεται Hellenic Train, στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος διάσωσης το 2017 στην κρατική Ferrovie dello Stato Italiane της Ιταλίας».