Η Ελίζα Βόζενμπεργκ υποστήριξε στη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής PEGA για το σκάνδαλο των υποκλοπών ότι οι κορυφαίοι Έλληνες αξιωματούχοι συνεργάστηκαν και με το παραπάνω με τους ευρωβουλευτές «και έδωσαν τις πληροφορίες που πίστευαν ότι έπρεπε να δώσουν». Επανέλαβε το κυρίαρχο κυβερνητικό αφήγημα ότι «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο» ότι η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιούσε τα κακόβουλα λογισμικά Predator ή Pegasus. Ισχυρίστηκε δε ότι η Ελλάδα άδικα «στιγματίζεται, συκοφαντείται και λοιδορείται» γιατί είναι «μια δημοκρατική χώρα, με δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και με ανεξάρτητες αρχές που ορίζονται και λειτουργούν με βάση ένα δημοκρατικό Σύνταγμα».

Η εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA Σόφι ιντ Βελντ, διόρθωσε την γαλάζια ευρωβουλεύτρια τονίζοντας: «Διαφωνώ με την κ. Βόζενμπεργκ. Ναι, οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να συναντηθούν μαζί μας, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι πληροφορίες που λάβαμε ήταν ανούσιες γιατί κρύβονται πίσω από το επιχείρημα της εθνικής ασφάλειας.

»Όχι, δεν έχουμε αδιάσειστες αποδείξεις επειδή οι αρχές αρνούνται να μας δώσουν αποδείξεις» συνέχισε η Σόφι ιντ Βελντ. Και απαντώντας και στον Πολωνό Συντηρητικό ευρωβουλευτή Ντόμινικ Ταρτζίνσκι, που γέλασε εκείνη την ώρα, η εισηγήτρια της PEGA υπογράμμισε με έμφαση: «Δεν νομίζω ότι είναι αστείο το ότι απειλείται η Δημοκρατία. Έχουμε δει μη Δημοκρατία στην Ευρώπη υπερβολικά συχνά. Αυτή τη φορά θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση, όχι μόνο για τη Δημοκρατία στη Βραζιλία και στις ΗΠΑ, αλλά για τη δική μας ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Και νομίζω ότι αυτό είναι το έργο αυτής της επιτροπής».

Στο 9:56:30 η παρέμβαση της Βόζενμπεργκ: