Δεν αποκλείεται το παράδειγμα του Χρ. Αλεξόπουλο να ακολουθήσουν και άλλα στελέχη. 
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Λάρισας έφερε στην επιφάνεια τον εμφύλιο πόλεμο που σοβούσε στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις αποκαλύψεις που ακολουθησαν, την κινητοποίηση της Δικαιοσύνης και τον εγκλεισμό της ηγετικής ομάδας στη φυλακή, με την κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.
 
Από το κείμενο της επιστολής του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου προκύπτει ότι δέχεται πως υπάρχει εγκληματική δράση της οργάνωσης, από την οποία ο ίδιος επιχειρεί να πάρει αποστάσεις, ενώ επιφυλάσσεται να κάνει αποκαλύψεις στο μέλλον.
 
 

Χορός αποχωρήσεων
 

Η αποχώρηση του βουλευτή Λάρισας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καθώς πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι επίκειται να ξεκινήσει χορός αποχωρήσεων και άλλων βουλευτών της ΧΑ. Σχετικά, ο Χρ. Αλεξόπουλος σημειώνει στην επιστολή του για τη δράση της ΧΑ: «… δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα…»
 
Η απάντηση των υποστηρικτών της ηγετικής ομάδας της ΧΑ ήρθε με χαρακτηρισμούς τύπου «προδότης», «συκοφάντης», «ιούδας», που περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση του κόμματος, ενώ σε μια δεύτερη ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους βουλευτές της ΧΑ ο Χρ.Αλεξόπουλος χαρακτηρίζεται ρίψασπις και καταγγέλλεται για «άθλια» και «προδοτική συμπεριφορά», καθώς και για «συκοφαντίες».
 
 

Επιρρπείς στο να «δίνουν» ονόματατα
 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρώην στελέχη του ακροδεξιού χώρου αναφέρουν ότι πολλοί, ακόμη και μεταξύ των έγκλειστων από την ηγετική ομάδα της ΧΑ, ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε αποκαλύψεις, προσπαθώντας να «σώσουν» τον εαυτό τους όταν έρθει η ώρα της δίκης.
 
Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί έχουν ανοίξει το στόμα τους αρκετά στελέχη της ΧΑ και κάνουν λόγο για ονόματα – έκπληξη. Υπενθυμίζουν, δε, ότι στελέχη της ηγεσίας που βρίσκονται εντός και εκτός Κορυδαλλού είναι «επιρρεπή», όπως λένε χαρακτηριστικά, στο να «δίνουν» ονόματα πρώην συντρόφων τους στην Ασφάλεια, προκειμένου να εμφανιστούν συνεργάσιμα.