Χρονιά – ρεκόρ για το ΤΑΙΠΕΔ το 2018, προς ιδιωτικοποίηση 10 περιφερειακά λιμάνια

Το 2018 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για το ΤΑΙΠΕΔ, υποστήριξε ο πρόεδρος του Ταμείου, Άρης Ξενοφός, εξηγώντας ότι ενεργοποιήθηκε πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο από το 2011 οπότε και ιδρύθηκε το ΤΑΙΠΕΔ. Τόνισε επίσης ότι προς ιδιωτικοποίηση οδεύουν και τα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας, ενώ εκτίμησε ότι οι μπουλντόζες στο Ελληνικό θα μπουν μετά το καλοκαίρι.
|

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφερόμενος στον προγραμματισμό του ΤΑΙΠΕΔ και στα περιουσιακά στοιχεία «ναυαρχίδες» που διαχειρίζεται, ο πρόεδρος του Ταμείου συμπεριέλαβε το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, επισημαίνοντας ότι προς ιδιωτικοποίηση οδεύουν και τα 10  περιφερειακά λιμάνια στη χώρα, ενώ γνωστοποίησε ότι μετά το Πάσχα θα «τρέξει» και η διαγωνιστική διαδικασία για αυτά της Αλεξανδρούπολης και Καβάλας. Σε ό,τι αφορά την ομάδα μαρίνων που θα ακολουθήσουν είπε: «Ευελπιστώ να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα στις 16/4 ο διαγωνισμός για τη μαρίνα Αλίμου» και πρόσθεσε ότι «θα ακολουθήσουν και άλλες στην πλευρά του Ιουνίου και του Αιγαίου.

Στο πλάνο πάντως του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τον κ. Ξενόφο, συμπεριλαμβάνονται ιαματικές πηγές, ενώ αναφερόμενος στον τομέα της ενέργειας δήλωσε: «Σχεδιασμός μας είναι η πώληση της εμπορικής δραστηριότητας της ΔΕΠΑ και η δημιουργία υπόγειας αποθήκης αερίου στην Καβάλα, που αποτελεί για εμάς και μια στρατηγικής φύσης παρέμβαση».

Επισήμανε επίσης, ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία της χώρας εμφανίζουν βελτίωση, υπάρχουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης τα τελευταία τρίμηνα και το τραπεζικό σύστημα δείχνει να βρίσκει τα «πατήματά» του, ωστόσο τόνισε ότι «τα προβλήματα δεν επιλύθηκαν, πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια και στα χρόνια που ακολουθούν». Υυπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις και επισήμανε ότι το ΤΑΙΠΕΔ σχεδιάζει μία στρατηγική όχι με βάση τα έσοδα, αλλά «παντρεύοντας» την υποχρέωση για ταμειακή διαχείρηση και διάθεση των περιουσιακών στοιχείων μαζί με ένα επενδυτικό πρόγραμμα με υποχρεωτικές επενδύσεις, ώστε να αναδειχθεί το περιουσιακό στοιχείο και να γυρίσει το αποτέλεσμα στην κοινωνία.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις