Μιλώντας στο Βήμα FM, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε όχι μόνο να φύγουν όσοι προκάλεσαν αλλά να μειωθεί και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που δικαιούνται αυτή τη στιγμή υπουργοί και βουλευτές, λίγη ώρα αφού δημοσιεύθηκε non paper από την κυβέρνηση σε μορφή ερωτο-απαντήσεων για το ζήτημα των μετακλητών.

«Υπάρχει ο κίνδυνος να καλλιεργηθεί σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης η εντύπωση ότι όλοι είμαστε ίδιοι και αυτό θα είναι καταστροφικό» τόνισε ο ευρωβουλευτής ενώ πρόσθεσε πως ο ένας υπάλληλος ανά βουλευτή θα ήταν αρκετός χαρακτηρίζοντας υπερβολή τους δύο μετακλητούς υπαλλήλους ανά βουλευτή που ισχύει σήμερα.

Αναφορά έκανε και στον νέο εκλογικό νόμο που λέγεται πως θα προωθήσει η κυβέρνηση, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω υποστηρίζοντας « θα ήταν ευκταίο να υπάρξει, με το νέο εκλογικό νόμο, και μείωση του αριθμού των βουλευτών. Είναι υπερβολική πολυτέλεια για την Ελλάδα με 11 εκατομμύρια πληθυσμό να έχει 300 βουλευτές, τη στιγμή που η Ολλανδία με 15 εκατομμύρια πληθυσμό έχει 150» κατέληξε στη συνέντευξή του ο κ. Χρυσόγονος.