Ήταν αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής όταν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση για να γνωστοποιήσει πως πλήθος υποθέσεων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που έλαβαν χώρα το βράδυ της Τρίτης γύρω από τη Νέα Σμύρνη, μετά την μεγάλη πορεία κατά της αστυνομοκρατίας, περνούν στα χέρια της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας του υπουργείου, υπό την εποπτεία Εισαγγελέα.

Μόλις δύο ημέρες αργότερα, φαίνεται πως η έρευνα αυτή αποδίδει «καρπούς», προβληματίζοντας ωστόσο για τα αποτελέσματά της, αλλά και για τις fast track διαδικασίες με τις οποίες αυτή έλαβε χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» που επικαλείται πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, αυτό που φαίνεται στο βίντεο πολίτη και στην φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρω του διαδικτύου δεν είναι όπλο, αλλά τα υπηρεσιακά του γάντια. Όπως αναφέρεται, κατά τις πληροφορίες που μεταφέρει το δημοσίευμα, ο αστυνομικός «ανέφερε κατηγορηματικά ότι κρατούσε τα γάντια του, και έκανε νεύμα στον οδηγό του διτρόχου για την πορεία που θα ακολουθήσουν».

Μάλιστα, το δημοσίευμα συνεχίζει πως στελέχη της ΕΛΑΣ υποστηρίζουν ότι οι αιτιάσεις του αστυνομικού επιβεβαιώνονται «από την ανάλυση της εν λόγω φωτογραφίας όπως κι άλλων τμημάτων του βίντεο όπου φαίνεται το αντικείμενο που κρατά ο ένστολος να αλλάζει “σχήμα”, να μοιάζει σαν μικρό ύφασμα που το ανεμίζει. Κάτι που ταιριάζει στην εκδοχή του ότι πρόκειται για τα υπηρεσιακά γάντια του».

Το δημοσίευμα δεν μένει εκεί, αλλά συμπληρώνει επικαλούμενο υπηρεσιακούς παράγοντες πως την αναφορά του αστυνομικού επιβεβαιώνουν και άλλες μαρτυρίες, παρότι δεν γίνεται σαφές εάν αυτές οι μαρτυρίες προέρχονται από πολίτες αυτόπτες μάρτυρες, ή συναδέλφους του αστυνομικού.

Δείτε το απόσπασμα του βίντεο που φαίνεται ο αστυνομικός:

https://youtu.be/Sk_wMfl6fe0

Δείτε ολόκληρο το βίντεο, με το στιγμιότυπο του αστυνομικού «με τα γάντια» να βρίσκεται στο 1.41:

Διαβάστε ακόμα:

Εσωτερικές Υποθέσεις και Εισαγγελέας για τα αστυνομικά έκτροπα της Νέας Σμύρνης