Στη σκιά των παράνομων υποκλοπών, των συνεχών καταγγελιών για βίαια pushbacks προσφύγων και μεταναστών τόσο στο Αιγαίο Πέλαγος όσο και στον Έβρο, των φυσικών καταστροφών με ανεπαρκή κρατική διαχείριση και των οικονομικών σκανδάλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης υιοθετεί ξανά τη στρατηγική της δολοφονίας χαρακτήρων σε βάρος όσων ενοχλούν με τις δηλώσεις και το έργο τους τις κυβερνητικές πολιτικές.

Στο στόχαστρο του υπουργού μπήκε ξανά ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος, ο οποίος στις 8 Αυγούστου είχε ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μία ανάρτηση στην οποία καυτηρίαζε τις συνεχείς προσπάθειες αποποίησης των κυβερνητικών ευθυνών όσον αφορά σε σκάνδαλα που «μετατράπηκαν» σε σκευωρίες, αλλά και σε άλλες υποθέσεις όπως την άμεση αποφυλάκιση μετά την καταδίκη του παιδοβιαστή Λιγνάδη, τα pushbacks και τις φυσικές καταστροφές.

Συγκεκριμένα, είχε δημοσιεύσει τα εξής:

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, με καθυστέρηση 10 ημερών, αποφάσισε σήμερα, 18 Αυγούστου να αναδημοσιεύσει το tweet του διασώστη, εξαπολύοντας εναντίον του αναίτια επίθεση. Χωρίς σαφή επιχειρηματολογία, δηλώνει «υπερήφανος πολιτικός αντίπαλος» του Ιάσονα Αποστολόπουλου, συκοφαντώντας και στοχοποιώντας για άλλη μία φορά το πρόσωπό του, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για άνθρωπο που «μισεί την Ελλάδα». Το tweet του υπουργού κλείνει στη λογική του «διαίρει και βασίλευε», τονίζοντας ότι «οι μάσκες έχουν πέσει και θα κληθούν όλοι να διαλέξουν πλευρά».