Όπως αναφέρει το documentonews.gr, οι νέες διοικήσεις των ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ και η προσφάτως διορισμένη του ΟΑΣΑ, κατόπιν σχετικών αποφάσεων της κυβέρνησης, θα δουν τον μισθό τους να διπλασιάζεται στα 7.500 ευρώ, ενώ πλέον θα λαμβάνουν 400 ευρώ για κάθε συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ προηγουμένως το ποσό έφτανε τα 50 ευρώ.

Για τα παραπάνω, αλλά και για τις συνθήκες υπό τις οποίες ορίστηκαν οι νέες διοικήσεις, κατέθεσαν Ερώτηση οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη και Πέτυ Πέρκα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, οι αλλαγές των Διοικητικών Συμβουλίων έλαβαν χώρα χωρίς να ληφθούν υπόψη οι αξιολογήσεις των προηγούμενων διοικήσεων από διεθνείς φορείς αξιολόγησης, τις οποίες και ζητούν από την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν οι δύο βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση έλαβε πρόσφατα απόφαση για την προκλητική αύξηση των μισθών των ανώτερων στελεχών, με βάση τον νόμο που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία προ εξαμήνου (4643/2019), με επιχείρημα την «προσέλκυση ικανών στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα», παρότι τελικά κατέληξαν στην επιλογή γαλάζιων στελεχών.

«Με την απόφαση αυτή διπλασιάστηκαν οι αμοιβές των διοικητών των τριών φορέων (ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, ΟΑΣΑ) και έγιναν 90.000 ευρώ το χρόνο ή 7.500 ευρώ το μήνα (από τα μισά επί ΣΥΡΙΖΑ), ενώ τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων αμείβονται με 400 ευρώ ανά συνεδρίαση (από 50 ευρώ που ήταν με την προηγούμενη κυβέρνηση). “Χρυσές” είναι οι αμοιβές και σε άλλες ΔΕΚΟ του Υπερταμείου. Ενδεικτικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ θα παίρνει 128.000 ευρώ ή 10.666 το μήνα και ο αναπληρωτής του 90.000 το χρόνο με μπόνους από 15% έως 30% αναδρομικά (ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ η αμοιβή ήταν 57.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή κάτω και από το ήμισυ). Για δε τη χρεοκοπημένη όπως λέτε ΔΕΗ, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος θα λάβει 200.000 ευρώ το χρόνο και μπόνους μέχρι 100.000 ευρώ, περίπου 25.000 ευρώ μηνιαίως» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ζητώντας απαντήσεις από τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών.

Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση: