Η εφημερίδα «Καθημερινή», δημοσιεύει πληροφορίες από τις υπηρεσιακές αναφορές των αστυνομικών, σύμφωνα με τις οποίες, μετά από διαταγή του επικεφαλής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, ο αξιωματικός που εκτελούσε χρέη προϊσταμένου στο Κέντρο Επιχειρήσεων στην αναφορά του επισημαίνει ότι ύψωσε τον τόνο της φωνής του και έδωσε εντολή στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να μη συνεχίσουν να ακολουθούν το όχημα ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός των αστυνομικών ή των υπόπτων αλλά και διερχόμενων πολιτών.

«Διαβιβάστηκε πολλάκις σε αυστηρό και έντονο τόνο προκειμένου καμία ομάδα να μην εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο με το ανωτέρω όχημα» καταθέτει, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ανατροπή προκύπτει και με την αποκάλυψη του Βασίλη Πάντζου  προέδρου της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι ο 20χρονος που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών δεν ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τον Βασ. Πάντζο, το αυτοκίνητο οδηγούσε ο 17χρονος που διέφυγε και καταζητείται, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται να εμφανιστεί με το δικηγόρο του στον εισαγγελέα και να παραδοθεί.

Να δικαιολογήσει τους δεκάδες πυροβολισμούς επιχειρεί ο Αλέξης Κούγιας

O Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης των επτά αστυνομικών οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, έδωσε μια πρωτοφανή εξήγηση για τον μεγάλο αριθμό των πυροβολισμών που σημειώθηκαν στο αιματηρό επεισόδιο στο Πέραμα. Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πυροβολούσαν με ημιαυτόματα όπλα, πράγμα που σημαίνει ότι με μια ριπή φεύγουν 3 έως 5 σφαίρες.

Ο Αλέξης Κούγιας, στην ερώτηση γιατί ενώ είχαν πάρει εντολή οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ να διακόψουν την καταδίωξη του αυτοκινήτου, εκείνοι συνέχισαν, υποστήριξε ότι, όπως του είπαν, «δεν άκουσαν καμιά εντολή να διακόψουν την καταδίωξη». Ο συνήγορος υπεράσπισης των επτά αστυνομικών, άφησε υπονοούμενα ότι οι τρεις Ρομά που επέβαιναν στο αυτοκίνητο δεν αποκλείεται να ήταν οπλισμένοι, λέγοντας ότι ο 17χρονος που διέφυγε να καταζητείται μπορεί κατά τη διαφυγή του να πήρε μαζί του και τα όπλα που είχαν.