Σε δημοσίευμά του, το οποίο τιτλοφορεί «Σχοινάς υπό έλεγχο», το Politico αναφέρει:

«Κατά τη σημερινή ενημέρωση, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ μέρους της Επιτροπής. Ο κ. Σχοινάς, επίτροπος από την Ελλάδα, έχει επικριθεί από τους ευρωβουλευτές για τα tweet του για το Κατάρ τους τελευταίους μήνες. Σε ένα πρόσφατο tweet, επαίνεσε το Κατάρ για “σημαντική και απτή πρόοδο στην εργασιακή μεταρρύθμιση”, ζητώντας να διατηρηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις». Ο κ. Σχοινάς συμμετείχε ενεργά στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει την άρση των περιορισμών στην έκδοση βίζας για το Κατάρ και το Κουβέιτ τον Απρίλιο (οι οποίοι περιορίζουν τη διάρκεια διαμονής των Καταριανών που ταξιδεύουν στην ΕΕ – είτε για επαγγελματικούς λόγους έιτε για αναψυχή – από 180 ημέρες σε 90).

Η ψηφοφορία για το σχέδιο επρόκειτο να λάβει χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα, αλλά δύο πηγές του ΕΚ είπαν στο Politico ότι πιθανότατα η ψηφοφορία θα ανακληθεί και αντ’ αυτού, ο φάκελος θα σταλεί πίσω στο στάδιο της επιτροπής.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν υπερασπίστηκε την παρουσία του κ. Σχοινά στην εκδήλωση. “Ως αντιπρόεδρος αρμόδιος για τον αθλητισμό, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς προσκλήθηκε στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ που ήταν επίσης παρόντες” ανέφερε ο εκπρόσωπος σε δήλωσή του. Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι η αξιολόγηση της Κομισιόν για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις του Κατάρ “αντικατοπτρίζει ακριβώς τις εκθέσεις της ΔΟΕ (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας)”, προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρος Σχοινάς ξεκίνησε την επίσκεψή του στο Κατάρ κατόπιν ειδικής ενημέρωσης από τον εκπρόσωπο της ΔΟΕ».