Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού προστασίας του πολίτη, αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι ταξιδιώτες που φτάνουν αεροπορικά από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στην Ελλάδα υποχρεούνται να διαθέτουν αποδεικτικό αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό.

Το αρνητικό τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη, ενώ το μέτρο θα είναι σε εφαρμογή από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου.

«Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα», αναφέρει στην ανακοίνωση και προσθέτει: «Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους. Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα».