Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Attica», ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου απάντησε στις εκφοβιστικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη προς τους πολίτες του Χαλανδρίου, με σκοπό την εκλογή υποψήφιας με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στον νυν δήμαρχο του δήμου, Σίμο Ρούσσο, ο οποίος «κατεβαίνει» ως ανεξάρτητος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Αδ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει πως «Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον Δήμαρχο». Αξίζει να σημειωθεί πως στον πρώτο γύρο των εκλογών ο Σ. Ρούσσος συγκέντρωσε ποσοστό 42,84%, έναντι της υποψήφιας της Ν.Δ, Κρίστης Αγαπητού, που συγκέντρωσε το 25,52%.

Στην απάντησή του ο Σ. Ρούσσος είπε για τον Αδ. Γεωργιάδη πως «θα έπρεπε να γνωρίζει ότι στο Χαλάνδρι αυτή τη στιγμή έχουμε 25 ευρωπαϊκά προγράμματα σε εκτέλεση, ότι εκτελούμε φέτος έναν προϋπολογισμό 43 εκατ. ευρώ του τεχνικού μας προγράμματος των οποίων το 70% είναι εξωτερικοί πόροι, ότι παραλάβαμε 31/12/ 2022 μια λογιστική κατάσταση του Δήμου Χαλανδρίου 12,9 εκατ. ευρώ υπόλοιπο Ταμείου – ενώ είχαμε παραλάβει 8,1 εκατ. ευρώ στις 31/12/2013. Άρα η σωστή διαχείριση που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, η αξιοποίηση όλων των οικονομικών εργαλείων και από όλες τις πηγές χρηματοδότησης που μπορούσαμε να βρούμε, μας δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι όλα θα γίνουν σωστά. Νομίζω ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει άλλες ευθύνες να αντιμετωπίσει και καλό θα ήταν γενικά τα κόμματα να μην ανακατεύονται τόσο πολύ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Ίσως λαθεμένα κατηγορούσαμε την Περιφέρεια και τον κ. Πατούλη, ίσως άλλος να ήταν ο εγκέφαλος της καθυστέρησης»

Ο υποψήφιος δήμαρχος συνέχισε λέγοντας πως «Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ήδη από το Υπουργείο Ανάπτυξης το Χαλάνδρι χρηματοδοτείται με 20,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου δημαρχείου και του πάρκινγκ, μία χρηματοδότηση που κερδίσαμε το 2018, ένα έργο συνεχίζει να εκτελείται. Έχει βέβαια μια καθυστέρηση περίπου έναν χρόνο στην ολοκλήρωση του έργου, μιας και υπήρξε περίπου μια εξάμηνη αναστολή των πληρωμών προς τον εργολήπτη από την πλευρά Περιφέρειας Αττικής».

Όσον αφορά την αναστολή των πληρωμών, ο Σίμος Ρούσσος δε δίστασε να υπονοήσει την εμπλοκή του Γεωργιάδη την εποχή που αποτέλεσε Υπ. Ανάπτυξης αναφέροντας πως: «Ίσως εμείς λαθεμένα κατηγορούσαμε την Περιφέρεια Αττικής και τον κ. Πατούλη, ίσως άλλος να ήταν ο εγκέφαλος αυτής της καθυστέρησης».

«Το Χαλάνδρι βρίσκεται μέσα στους πρώτους δήμους στην απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οποιουδήποτε η πολιτική βούληση μπορεί να το αλλάξει αυτό»

Όταν ερωτήθηκε αν η τοποθέτηση του υπουργού στέλνει το μήνυμα ότι αν εκλεγεί στο Χαλάνδρι δήμαρχος που δεν είναι με την πλευρά της κυβέρνησης, θα υπάρχει ζήτημα στη συνεργασία με την κυβέρνηση που θα καθυστερήσουν τις χρηματοδοτήσεις των μεγάλων έργων, ο Σ. Ρούσσος διευκρίνισε ότι: «Ο τρόπος με τον οποίο εκταμιεύονται όλα τα χρήματα, είτε αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης είτε αφορά τα ΕΣΠΑ είτε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, είναι τέτοιος που δίνει περιορισμένες δυνατότητες πολιτικής διαχείρισης. Άλλωστε εμείς, μέχρι σήμερα, όπως σας είπα, έχουμε χρηματοδοτήσεις του τεχνικού μας προγράμματος πάνω από 70% από ευρωπαϊκούς πόρους. Δεν είχαμε μέχρι σήμερα προβλήματα στη συνεργασία μας με οποιαδήποτε κυβέρνηση και οφείλω να το πω αυτό. Για αυτό τον λόγο το Χαλάνδρι βρίσκεται μέσα στους πρώτους δήμους στην απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων είτε έρχονται μέσω των κυβερνητικών διαδικασιών των προγραμμάτων όπως είναι το Αντώνης Τρίτσης που έχουμε 8,6 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση, όπως είναι το Πράσινο Ταμείο που έχουμε πάνω από 1 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση, το Ταμείο Ανάκαμψης που έχουμε πάνω από 7 εκατ. ευρώ χρηματοδότησης.».

«Ο τρόπος με τον οποίο γίνονται αυτά είναι η ωριμότητα των μελετών – αυτό νομίζω ότι είναι το πρώτο κριτήριο και η δυνατότητα ενός δήμου να εκτελέσει τα προγράμματα και να απορροφήσει τα λεφτά. Αυτά είναι τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οπότε δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οποιουδήποτε η πολιτική βούληση μπορεί να το αλλάξει αυτό».

Ακόμη, στην παραπληροφόρηση του υπουργού, ο υποψήφιος δήμαρχος απάντησε και μέσω ανάρτησής του στο Facebook με στοιχεία από τις χρηματοδοτήσεις των προηγούμενων ετών. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Χάρη στις ώριμες μελέτες του Δήμου, σχεδόν το 70% των χρηματοδοτήσεων για τα έργα που έγιναν ή είναι σε εξέλιξη εξασφαλίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», την Περιφέρεια Αττικής και το Πράσινο Ταμείο. Το 2014 όταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση η εικόνα ήταν εντελώς αντίστροφη. Το 80% της χρηματοδότησης των έργων προέρχονταν απευθείας από ίδιους πόρους του Δήμου και μόλις 20% από άλλες πηγές. Κυριακή 15 Οκτώβρη ψηφίζουμε για τον τόπο μας».

Ο Σ. Ρούσσος στην απάντησή του έδωσε και αναλυτικά τα έργα του Δήμου:

 • Αντιπλημμυρικά έργα – €6.807.000 από «Αντώνης Τρίτσης» (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) & €5.350.000 από Περιφέρεια Αττικής.
 • Νέο δημαρχείο – €20.500.000 από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
 • Ανάπλαση της διαδρομής του Αδριάνειου Υδραγωγείου – €5.850.000 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πράσινο Ταμείο.
 • Βιοκλιματική ανάπλαση στο κέντρο – €6.100.000 από Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
 • Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Αγ. Παρασκευής – €980.000 από Ταμείο Ανάκαμψης.
 • Ανάπλαση σε Τούφα και Κάτω Χαλάνδρι – €8.646.094 εκατ. από το «Αντώνης Τρίτσης» (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων).
 • Δημιουργία πράσινης διαδρομής στο Άνω Χαλάνδρι – €1.909.600, εκ των οποίων €640.000 από Πράσινο Ταμείο.
 • Ενεργειακή αναβάθμιση 10 σχολείων – €1.248.732 ευρώ, εκ των οποίων 750.000 από ΕΣΠΑ.
 • Νέο αθλητικό κέντρο στο Πάτημα – €885.000 από «Φιλόδημος ΙΙ».
 • Βελτίωση της προσβασιμότητας στα σχολεία – €285.000 από «Αντώνης Τρίτσης» (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων).
 • Εγκατάσταση ασανσέρ – €260.400 από «Αντώνης Τρίτσης» (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων).
 • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σχολεία – Προέγκριση €2.000.000 από το «Ηλέκτρα».
 • Ψηφιακός μετασχηματισμός – Προέγκριση €2.000.000 από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
 • Διαμόρφωση δύο ακόμα πλατειών στο Πάτημα – €627.600 από Πράσινο Ταμείο.

Νέο υπόγειο πάρκινγκ, ελεγχόμενη στάθμευση και ανάπλαση του δήμου υπόσχεται ο Σ. Ρούσσος

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Σίμος Ρούσσος καλέστηκε να μιλήσει για τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στον δήμο αν επανεκλεγεί δήμαρχος. «Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο τριώροφο υπόγειο πάρκινγκ 5.500 τ.μ στο κέντρο της περιοχής και κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Έχουμε αξιοποιήσει κάθε πόρο από ΕΕ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ΕΣΠΑ, γιατί πολλά ακούγονται αυτές τις μέρες». Ακόμη, ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε για τη μεγάλη ανάγκη που έχει ο δήμος για ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας αλλά και την επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης με ψηφιακά μέσα, απαραίτητα για την πραγματοποίηση του ελέγχου αφού όπως ανέφερε: «Το Χαλάνδρι έχει μόλις δύο δημοτικούς αστυνομικούς».

Ακόμη, έκανε λόγο για ένα ακόμη μεγάλο έργο ανάπλασης και φωταγώγησης του δήμου, ενημερώνοντας πως «Έχουμε προγραμματίσει και υπογράφουμε τις επόμενες ημέρες μια μεγάλη ανάπλαση στο κέντρο της πόλης, 36.000 τ.μ. πεζοδρομίων μαζί με αντικατάσταση φωτισμού και λάμπες led, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Δεύτερος εκβιασμός από Γεωργιάδη

Σε προεκλογική εκδήλωση της υποψήφιας δημάρχου Κρίστης Αγαπητού, βρέθηκε την Πέμπτη 12/10 ο Αδ. Γεωργιάδης. Παίρνοντας τον λόγο και απευθυνόμενος προς του πολίτες δήλωσε πως εάν δε τα καταφέρουμε (σ.σ. να κερδίσουμε στον δεύτερο γύρο) θα κάνουμε τη ζωή του κ. Ρούσσου δύσκολη από εδώ και μπρος, για να μην μπορεί να ταλαιπωρήσει του πολίτες Χαλανδρίου».

Δείτε μετά το 8:00.

173 καλλιτέχνες και επιστήμονες εκφράζουν τη στήριξή τους στον Σίμο Ρούσσο για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον, το έργο μιας διοίκησης που τα τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει το Χαλάνδρι σε πόλη που νοιάζεται για τους ανθρώπους που ζουν σ’ αυτόν τον τόπο» τονίζουν σε κείμενο που συνυπογράφουν.

«Εμείς οι συγγραφείς, επιστήμονες, άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, γνωρίζουμε την προσφορά του Δήμου Χαλανδρίου στον πολιτισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον, το έργο μιας διοίκησης που τα τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει το Χαλάνδρι σε πόλη που νοιάζεται για τους ανθρώπους που ζουν σ’ αυτόν τον τόπο. Εκφράζουμε ανοιχτά τη στήριξη μας στο δήμαρχο Σίμο Ρούσσο, με την ελπίδα ότι η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί» αναφέρουν.

Ντίνα Αβαγιανού, ηθοποιός
Εβελίνα Αγγέλου, τραγουδίστρια
Χαρά Αγγελούση, ηθοποιός
Μαρίνα Αδαμοπούλου, τραγουδίστρια
Ανατολή Αθανασιάδου, ηθοποιός
Μυρτώ Αλικάκη, ηθοποιός
Όσβαλντ Αμιράλης, μουσικός
Αγγελική Αντωνέα, χαράκτρια, ζωγράφος
Δημήτρης Αποστολάκης, «Χαΐνηδες»
Φώτης Αποστολάρας, μουσικός
Νίκος Αρβανίτης, ηθοποιός
Νάντια Αργυροπούλου, ιστορικός τέχνης
Ανδρέας Αποστολίδης, συγγραφέας – μεταφραστής
Βέρα Βασιλείου – Πέτσα, στιχουργός, συγγραφέας
Βασίλης Βασιλικός, συγγραφέας
Νένα Βενετσάνου – τραγουδίστρια – συνθέτρια
Τασούλα Βερβενιώτη, ιστορικός
Ελισσαίος Βλάχος, ηθοποιός
Άννα Βοργία – συγγραφέας
Κλημεντίνη Βουνελάκη, δημοσιογράφος – κριτικός χορού
Κώστας Μπερικόπουλος, ηθοποιός
Μάρβα Βούλγαρη, μουσικός – τραγουδίστρια
Τάκης Βουτέρης, σκηνοθέτης – ηθοποιός
Δημήτρης Βουτσάς, ερμηνευτής
Σπύρος Βραχωρίτης, σκηνοθέτης
Ίρια Βρεττού εικαστικός
Τάσος Βρεττός, φωτογράφος
Χρήστος Βρεττός, επιστημονικό στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ενεργειακών κοινοτήτων REScoop
Νίκος Γιαννόπουλος, επιμελητής κειμένων
Γεράσιμος Γεννατάς, ηθοποιός
Κωνσταντίνος Γερμανός, τραγουδοποιός
Κώστας Γρηγορέας, κιθαριστής – συνθέτης
Σωκράτης Γεωργιάδης, συνθέτης – μουσικολόγος
Μαριβίτα Γραμματικάκη, μουσικός ορχήστρας Λυρικής Σκηνής- συγγραφέας
Γιώργος Δάγλας, ποιητής – εκδότης
Πέτρος Δαμιανός, εκπαιδευτικός – δ/ντης σχολικών μονάδων φυλακών Αυλώνας
Μαρίνα Δανέζη, σκηνοθέτρια
Αννίτα Δεκαβάλλα, ηθοποιός – μεταφράστρια
Πηγή Δημητρακοπούλου, σκηνοθέτρια
Μάρω Δούκα, συγγραφέας
Γιάννης Δούκας, ποιητής
Alejandro Diaz Corvalan, μουσικός
Διονύσης Ελευθεράτος, δημοσιογράφος, συγγραφέας
Μαίρη Έσπερ, μουσικός, καθηγήτ ρια φωνητικής
Αδριανός Ευθυμιάδης, εικαστικός
Δημήτρης Ζαφειρέλης, συνθέτης
Νίκος Ζήβας, ζωγράφος
Πέμη Ζούνη, ηθοποιός
Τιμόθεος Θάνος, ηθοποιός
Στρατούλα Θεοδωράτου, σκηνοθέτρια – συγγραφέας
Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, σκηνοθέτης, ηθοποιός, πρώην διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου
Γιώργος Χ. Θεοχάρης, ποιητής, δ/ντης περιοδικού «Εμβόλιμον»
Μαρία Θρασυβουλίδη, ηθοποιός
Κώστας Θωμαΐδης, τραγουδιστής – ραδιοφωνικός παραγωγός
Λάκης Ιωνάς, εικαστικός
Άρης Ιωνάς, εικαστικός Αλκίνοος Ιωαννίδης, μουσικός
Διονύσης Καβαλλιεράτος, εικαστικός
Κώστας Καναβούρης, ποιητής
Μαρία Κανελλοπούλου, ερμηνεύτρια
Άννα Καραγεωργιάδου, μουσικός – ερμηνεύτρια
Θανάσης Κάππος, συγγραφέας
Χριστιάνα Καραμανίδου, ηθοποιός
Βαγγέλης Καραμανωλάκης, ιστορικός
Σοφία Καρβουνά, χορωδός – νομικός
Κωστής Καρπόζηλος, ιστορικός, δ/ντης ΑΣΚΙ
Ιωάννα Καρυστιάνη, συγγραφέας – σεναριογράφος
Αντώνης Καρυστινός, ηθοποιός
Βασίλης Κατσικονούρης, συγγραφέας
Γιάννης Κοκιασμένος, ηθοποιός
Θωμάς Κοροβίνης, συγγραφέας
Melia Kreiling, ηθοποιός
Αναστάσιος Κολοβός, ηθοποιός
Στέφανος Κορκολής, συνθέτης
Γιάννης Κουλλιάς, συγγραφέας, τραγουδοποιός
Σοφία Κουνιά, ηθοποιός
Ρηνιώ Κουρδάκη, τραγουδίστρια
Στέλλα Κρούσκα, ηθοποιός
Κατερίνα Κυρμιζή, τραγουδίστρια – τραγουδοποιός
Αχιλλέας Κυριακίδης, συγγραφέας – μεταφραστής
Μελίσσα Κωτσάκη ηθοποιός
Χρύσα Κωττάκη, συνθέτρια
Μαρίζα Κωχ, ερμηνεύτρια – τραγουδοποιός
Πέτρος Λαγούτης, ηθοποιός
Θανάσης Λάλας, εικαστικός – δημοσιογράφος
Αντώνης Λιάκος, ιστορικός – πανεπιστημιακός
Αλέξανδρος Λογοθέτης, ηθοποιός
Βασίλης Μαζωμένος, σκηνοθέτης – παραγωγός
Φώτης Μακρής, σκηνοθέτης – ηθοποιός
Αλέξανδρος Μαμμόπουλος, μουσικός
Σοφία Μανουσάκη, τραγουδίστρια
Μανώλης Μανουσάκης, συνθέτης
Γιώργος Μαρκόπουλος, ποιητής
Κωνσταντίνος Μαρούγκας, ηθοποιός – συγγραφέας
Άννα Μάσχα, ηθοποιός
Μαίρη Μαυρή – Βαβαγιάννη, πανεπιστημιακός
Φρειδερίκη Μήλιου, σκηνογράφος, ενδυματολόγος
Αναστασία Μηλιώρη, βιολονίστα- καθηγήτρια
Έφη Μηνακούλη, μουσικός-μουσικοπαιδαγωγός
Ειρήνη Μίγα, εικαστικός
Αμάντα Μιχαλοπούλου, συγγραφέας
Ευαγγελία Μουμούρη, ηθοποιός
Αναστασία Μουτσάτσου, τραγουδίστρια
Σπύρος Μπιμπίλας, ηθοποιός (Πρόεδρος του ΣΕΗ)
Ευγενία Μπογιάνου, συγγραφέας
Αντώνης Μποσκοΐτης, σκηνοθέτης/ δημοσιογράφος
Πάνος Μπούσαλης, τραγουδοποιός
Μιχάλης Μπρούζος, κιθαριστής- συνθέτης
Παντελής Μπουκάλας, συγγραφέας – δημοσιογράφος
Martha Moreleón, μουσικός
Βασίλης Νικολαΐδης, τραγουδοποιός
Έφη Νιχωρίτη, σκηνοθέτιδα, ηθοποιός
Βασίλης Νούλας – σκηνοθέτης, εικαστικός καλλιτέχνης
Αγνή Ντούτση, σκηνογράφος –γλύπτρια
Γιάννης Νταλιάνης, ηθοποιός – σκηνοθέτης
Σοφία Ντώνα, εικαστικός
Πένυ Ξενάκη, ερμηνεύτρια
Νίκος Ξυδάκης, σκηνοθέτης
Νίκος Ξύδης, τραγουδοποιός
Νίκος Οικονομίδης, ζωγράφος
Νίκος Παναγιωτίδης, κιθαριστής
Έλλη Παπαγρηγορίου, βιολονίστα – μουσικοπαιδαγωγός
Μάνος Παπαδάκης, τραγουδοποιός
Κατερίνα Παπαδάκου, πιανίστα-μουσικοπαιδαγωγός
Μάκης Παπαδημητράτος, σκηνοθέτης
Τάσης Παπαϊωάννου, αρχιτέκτονας – πανεπιστημιακός
Ηλίας Παπακωνσταντίνου, στιχουργός – ποιητής
Χρίστος Παπαμιχαήλ, θεατρολόγος – ηθοποιός
Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, ηθοποιός
Ελευθερία Παπουτσάκη, συγγραφέας
Γιωργος Παπουτσής, συνθέτης
Μιλτιάδης Πεταλάς, χαράκτης, ζωγράφος
Λένα Πλάτωνος, συνθέτρια
Πάνος Πολυζωϊδης, ηθοποιός
Σήφης Πολυζωΐδης, ηθοποιός
Ντίνη Ρέντη, ηθοποιός
Δημήτρης Ρογγίτης, εικαστικός – ποιητής
Βούλα Σαββίδη, τραγουδίστρια
Περουλής Σακελλαρίδης – ποιητής, μεταφραστής
Φάνης Σακελλαρίου σκηνοθέτης – perfomer
Παναγιώτης Σασλίδης, εικαστικός
Σταύρος Σβίγκος – ηθοποιός
Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ηθοποιός
Γιώργος Σπάνιας, ηθοποιός
Σταύρος Στάγκος, σκηνοθέτης
Γιώργος Σταματόπουλος, γλύπτης
Γιάννης Στάνγκογλου, ηθοποιός
Φωτεινή Στεφανίδη, ζωγράφος
Χριστίνα Στουραΐτη – ηθοποιός
Χριστόδουλος Στυλιανού, ηθοποιός
Πέλα Σουλτάτου, συγγραφέας
Κοραλία Σωτηριάδου, μεταφράστρια
Δημήτρης Ταουμπλέκας, φωτογράφος – εικαστικός
Μιράντα Τερζοπούλου, εθνολόγος – συγγραφέας
Ηδύλη Τσαλίκη – μουσικοσυνθέτρια
Ελένη Τζατζιμάκη, τραγουδίστρια – συγγραφέας
Χάρης Τζωρτζάκης, ηθοποιός
Έλενα Τοπαλίδου, ηθοποιός
Χρήστος Φακλάρης, κιθαριστής- καθηγητής
Georgia Fambris, εικαστικός
Μάκης (Χρυσόστομος) Φάρος, καλλιτέχνης
Χάρης Φλέουρας, ηθοποιός
Τέο Φοινίδης, μουσικοσυνθέτης
Δημήτρης Χαλαζωνίτης, ποιητής
Γιάννης Χαλκιαδάκης, τραγουδοποιός – συγγραφέας
Μενέλαος Χαραλαμπίδης, ιστορικός
Γιάννης Χάρης, μεταφραστής
Νίκος Χατζηελευθερίου, μουσικός, συγγραφέας, μεταφραστής
Βαγγέλης Χατζησίμος, λυρικός καλλιτέχνης
Άννα Χατζησοφιά, συγγραφέας, ηθοποιός
Αγνή Χιώτη, σκηνοθέτιδα – ηθοποιός
Σπύρος Χιώτης, συνθέτης
Χάρης Χιώτης, ηθοποιός
Δώρα Χρυσικού, ηθοποιός