Σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, ο Γιάνης Βαρουφάκης, γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης να φέρει νομοσχέδιο για την προστασία μαρτύρων δηλώνοντας πως «Εσείς που χαρακτηρίζετε απόρρητο ό,τι αποκρύπτει τα εγκλήματα της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ σας, της Μητσοτάκης Α.Ε.. Εσείς που στηρίζετε τις πρακτικές στρατηγικής τρομοκρατίας μέσω αγωγών (SLAPPS) όποιας ή όποιου πολίτη τολμήσει να ασκήσει κριτική σε ολιγάρχη σας, όπως στην Σύρο με το Νεώριο. Εσείς που σιγοντάρετε τον κ. Αλαφούζο να μηνύει τον Κοινοβουλευτικό μας Εκπρόσωπο επειδή τόλμησε να πει την αλήθεια ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ. Εσείς που εξευτελίσατε την Εξεταστική Επιτροπή για τις Υποκλοπές επιβάλλοντας την ομερτά που στόχο είχε να μην μάθει η κοινή γνώμη ποτέ την αλήθεια για τις υποκλοπές. Ναι, εσείς οι ίδιοι έχετε το θράσος να φέρνετε νομοσχέδιο για το Δημόσιο Συμφέρον».

Σε οτι αφορά τις χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις τόνισε: «Θα καταργήσουμε την πώληση κόκκινων δανείων που ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε; Θα σταματήσουμε μιας διαπαντός τις εξορύξεις που ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε; Θα καταργήσουμε μιας διαπαντός το Χρηματιστήριο που ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε; Θα επανα-εθνικοποιήσουμε ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ και το σύνολο της παλιάς ενιαίας ΔΕΗ; Χτες, μεγάλες μάζες του λαού μίλησαν, στο λαό, όχι μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και στην περιφέρεια»

Κλείνοντας ο Γ. Βαρουφάκης ανέφερε: «Στη σημερινή κατάσταση υπάρχουν: Αδιαφανής Εταιρική και Κρατική Εξουσία: Κεκλεισμένων των θυρών αποφάσεις χωρίς έλεγχο ή λογοδοσία, από τα Eurogroup μέχρι τις μυστικές σας συνευρέσεις με την ολιγαρχία-χωρίς-σύνορα. Απροστάτευτοι Πολίτες, Δημοσιογράφοι, Πολιτικοί των οποίων τα δεδομένα εμπορεύονται οι εταιρείες και τις πολιτικές απόψεις παρακολουθούν και τιμωρούν οι εξουσιαστές. Για αυτό το ΜέΡΑ25 και το DiEM25 καλούν σε Ρήξη Ολική με το καθεστώς της Αδιαφάνειας Κράτους και Ολιγαρχίας».

Ολόκληρη η ομιλία:

«Φέρατε νομοσχέδιο για προστασία μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος επειδή το επιβάλει η ΕΕ.

Χρειάζεται κάποιο θράσος, εσείς, που έχετε πάρει μόνιμο διαζύγιο με το δημόσιο συμφέρον.

Που οικοδομήσατε το Νέο Παρακράτος: Το Επιτελικό Παρακράτος Υποκλοπών, Καταστολής, Κλοπών και Γενικευμένης Ολιγαρχικής Λεηλασίας.

Εσείς που χαρακτηρίζετε απόρρητο ό,τι αποκρύπτει τα εγκλήματα της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ σας, της Μητσοτάκης Α.Ε..

Εσείς που στηρίζετε τις πρακτικές στρατηγικής τρομοκρατίας μέσω αγωγών (SLAPPS) όποιας ή όποιου πολίτη τολμήσει να ασκήσει κριτική σε ολιγάρχη σας, όπως στην Σύρο με το Νεώριο.

Εσείς που σιγοντάρετε τον κ. Αλαφούζο να μηνύει τον Κοινοβουλευτικό μας Εκπρόσωπο επειδή τόλμησε να πει την αλήθεια ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.

Εσείς που εξευτελίσατε την Εξεταστική Επιτροπή για τις Υποκλοπές επιβάλλοντας την ομερτά που στόχο είχε να μην μάθει η κοινή γνώμη ποτέ την αλήθεια για τις υποκλοπές.

Ναι, εσείς οι ίδιοι έχετε το θράσος να φέρνετε νομοσχέδιο για το Δημόσιο Συμφέρον., είναι σαν ο κύριος Μαρινάκης να φέρνει ένα νομοσχέδιο για την προστασία του δικαιώματος του Παναθηναϊκού στο πέναλτι

Θυμάστε να λέτε στους πολίτες, εσείς οι αρωγοί των μυστικών υπηρεσιών και οι θιασώτες του δόγματος “Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ”, πως όσοι δεν παρανομούν δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και ότι όσοι δεν διακινδυνεύουν το δημόσιο συμφέρον δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Το αντίθετο εννοούσατε στην πραγματικότητα.

Εννοούσατε ότι όσο ο κ. Μητσοτάκης παρανομεί παρακολουθώντας πολιτικούς και επιχειρηματίες, για να τους έχει στο χέρι, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Τον καλύπτετε πίσω από την ομερτά του απόρρητου.

Κι απειλείτε με διώξεις όποιους λειτουργούν ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας.

Τολμάτε να αμφισβητείτε μάλιστα αποφάσεις του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ:

Απόφαση του Αρείου Πάγου 277/2014

«Η απαγόρευση αποτύπωσης σε υλικό φορέα προφορικής συνομιλίας (…) δεν περιλαμβάνει τις πράξεις ή εκδηλώσεις προσώπων, οι οποίες ανεξάρτητα από τον τρόπο και τον χρόνο που γίνονται, δεν ανάγονται στη σφαίρα της προσωπικής και ιδιωτικής ζωής τους, αλλά πραγματοποιούνται στα πλαίσια των ανατιθεμένων σε αυτούς υπηρεσιακών καθηκόντων και κατά την εκτέλεση τούτων, η οποία ως εκ της φύσεως και του είδους των εκπληρουμένων καθηκόντων υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο και κριτική.»

Κι όμως τολμάτε, χρόνια τώρα, να με κατηγορείτε για παράνομη ηχογράφηση των Eurogroup. Πετάτε χρόνια τώρα το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ στα καλάθι των αχρήστων στηρίζοντας το δικαίωμα ξένων υπαλλήλων της τρόικας καθώς και πολιτικών όπως ο Σόιμπλε, με προϊστορία στην φτωχοποίηση του λαού μας να κάνουν και να λένε ό,τι λένε και ό,τι θέλουν κεκλεισμένων των θυρών.

Και, σα να μην έφτανε αυτός ο ραγιαδισμός σας, τολμάτε σήμερα να συγκρίνετε -τα τρολ σας δηλαδή- την δημοσιοποίηση από το ΜέΡΑ25 της αλήθειας για το τι λεγόταν στα Eurogroup. ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ με τις παρακολουθήσεις που κάνει η ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Α.Ε. κόντρα σε κάθε έννοια δημόσιου συμφέροντος.

Η υποκρισία σας να φέρνετε σήμερα νομοσχέδιο για τους μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος φαίνεται κι από το ίδιο το νομοσχέδιο:

Εξαιρείτε από οποιαδήποτε προστασία τους μάρτυρες που αφορούν απ’ ευθείας αναθέσεις και τις ιδιωτικές εταιρείες όπου ο υπάλληλος θα προωθεί τις καταγγελίες του στο ΔΣ!

Το κακό έχει βαθιές ρίζες στο Μοντέλο Υπανάπτυξης και Αυταρχισμού της χώρας και άλλων περιοχών της ΕΕ.

Το ψέμα και η υποκρισία είναι επένδυση στην παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης που είναι απαραίτητη για τις business που κάνετε:

Στις Εξορύξεις: Ο κ. Μητσοτάκης την μία μέρα ανακοινώνει την έναρξη ερευνών για εξορύξεις στις θάλασσες μας και την επόμενη μέρα πηγαίνει στο COP27 να μιλήσει για “Πράσινη Μετάβαση” με τεράστια υποκρισία και αναπαράγει κιόλας το Μεγάλο Ψέμα: ότι αν βρεθούν οι πολίτες θα πληρώνουν λιγότερα! Δεν θα μειωθεί ούτε ένα ευρώ η τιμή της κατανάλωσης του ρεύματος για τους πολίτες! Μόνο το πράσινο υδρογόνο, οι θαλάσσιες ανεμογεννήτριες, τα φωτοβολταικά στις ταράτσες, τα γειτονικά, συνεταιριστικά δίκτυα ανανεώσιμων.
Στα Κόκκινα δάνεια: Θα πείτε ποτέ την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τις δεσμεύσεις του ελληνικού δημοσίου στα αρπακτικά ταμεία;
Η ουσία των υποκλοπών: Κόρακας κοράκου μάτι μπορεί να μην βγάζει ΟΜΩΣ κόρακας κοράκου λόγια κρυφακούει μετά μανίας για να τον έχει στο χέρι, για να μην του την φέρει.

Ο λαός δεν νοιάζεται για παιχνίδια μεταξύ κοράκων, μεταξύ των συγκρούσεων του πολιτικού προσωπικού καθενός από τους ολιγάρχες.

Δεν αποπροσανατολίζεται ούτε από εσάς ούτε από εσάς.

Φίλοι και φίλες του ΣΥΡΙΖΑ, με την σκανδαλοθηρία δεν δημιουργείται προοδευτικό αντιδεξιό μέτωπο. Μόνο με προοδευτικό πρόγραμμα δημιουργείται προοδευτικό αντιδεξιό μέτωπο. Και αυτό πρέπει να βασιστεί στην αλήθεια.

Τί λέτε λοιπόν;

Θα καταργήσουμε την πώληση κόκκινων δανείων που ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε;

Θα σταματήσουμε μιας διαπαντός τις εξορύξεις που ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε;

Θα καταργήσουμε μιας διαπαντός το Χρηματιστήριο που ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε;

Θα επανα-εθνικοποιήσουμε ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ και το σύνολο της παλιάς ενιαίας ΔΕΗ;

Χτες, μεγάλες μάζες του λαού μίλησαν, στο λαό, όχι μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και στην περιφέρεια.

Στόχος των μνημονιακών κομμάτων που θέλετε να σας αγαπούν όσοι επιβουλεύονται το δημόσιο συμφέρον, ψάχνετε τρόπο να συγκυβερνήσετε είναι ο αποπροσανατολισμός.

Εσείς της ΝΔ ζητάτε απ’ ευθείας ανάθεση από την ολιγαρχία.

Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ ζητάτε απ’ ευθείας ανάθεση από τους μη προνομιούχους με την συναίνεση της ολιγαρχίας.

Εμείς δουλεύουμε ώστε οι ενεργοί προοδευτικοί πολίτες να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να κάνουν απ’ ευθείας ανάθεση σε κανέναν από εμάς τους πολιτικούς.

Αυτό σημαίνει ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Βέβαια είναι διεθνές το πρόβλημα με την προστασία του δικαιώματος στην προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος γιατί συστηματικά λένε οι έχοντες στους μη έχοντες: Άσε την εξουσία να κάνει τη δουλειά της. Αν δεν έχει κάνει κάτι κακό δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Στην πραγματικότητα οι μόνοι που έχουν να φοβηθούν είναι εκείνοι που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αγωνίζονται για το Δημόσιο Συμφέρον.

Ο JulianAssange σαπίζει στην φυλακή σήμερα γιατί αποκάλυψε τα εγκλήματα τη Δύσης εναντίον του δημοσίου συμφέροντος όλων των πολιτών στον κόσμο.

Στη σημερινή κατάσταση υπάρχουν:

Αδιαφανής Εταιρική και Κρατική Εξουσία: Κεκλεισμένων των θυρών αποφάσεις χωρίς έλεγχο ή λογοδοσία, από τα Eurogroup μέχρι τις μυστικές σας συνευρέσεις με την ολιγαρχία-χωρίς-σύνορα.

Απροστάτευτοι Πολίτες, Δημοσιογράφοι, Πολιτικοί των οποίων τα δεδομένα εμπορεύονται οι εταιρείες και τις πολιτικές απόψεις παρακολουθούν και τιμωρούν οι εξουσιαστές.

Για αυτό το ΜέΡΑ25 και το DiEM25 καλούν σε Ρήξη Ολική με το καθεστώς της Αδιαφάνειας Κράτους και Ολιγαρχίας.

Ρήξη Ολική με τους μηχανισμούς Τρομοκρατίας των Πολλών που πάντα αποτελούσε το Όπλο με το οποίο το Ιδιωτικό Συμφέρον κατατρόπωνε το Δημόσιο Συμφέρον.»