Ρεπορτάζ της Νεκταρίας Ψαράκη 

Η εισαγγελέας, στην πρότασή της, ανέφερε ότι «ουδεμία αξιόποινη πράξη, πολλώ δε μάλλον του βιασμού, τελέστηκε σε βάρος της εγκαλούσας, τουναντίον τα όσα ισχυρίστηκε είναι παντελώς ψευδή», συμπληρώνοντας σε άλλο σημείο πως «έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον», βασίζοντας το σκεπτικό της σε μαρτυρίες, κυρίως τεσσάρων παρευρισκομένων στο πάρτυ και των τεσσάρων υπαλλήλων του πεντάστερου ξενοδοχείου, αλλά και στα επιστημονικά αποτελέσματα των εξετάσεων από τα Εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης και της Βέρνης. Τους μώλωπες στα πόδια της Γεωργίας, τους απέδωσε σε τροχαίο ατύχημα που είχε η Γεωργία την ημέρα της καταγγελίας, ενώ κατέληξε ότι από τις καταθέσεις των τεσσάρων μαρτύρων προκύπτει ότι η Γεωργία ακολούθησε τον κατηγορούμενο ως βιαστή της με τη θέλησή της στο δωμάτιο του, όπου και ακολούθησε συναινετική συνουσία.

Αποτέλεσμα της εισαγγελικής σκέψης, είναι ότι η εισαγγελέας πρότεινε οι καταγγελλόμενοι να μην κατηγορηθούν για το αδίκημα του βιασμού και να μην οδηγηθούν στις δικαστικές αίθουσες όπου θα αποφάσιζε η έδρα την ενοχοποίησή τους ή την αθώωσή τους. Προτείνει, η υπόθεση να κλείσει χωρίς δίκη, να μπει στο αρχείο και η Γεωργία Μπίκα να πληρώσει τα δικαστικά της έξοδα.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της Γεωργίας, Θανάσης Ζιώγας στο TPP «είναι απλώς μία πρόταση, καθώς την τελική απόφαση θα την πάρει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Η Γεωργία είναι ένα θύμα και τα θύματα δεν πρέπει να ενοχοποιούνται. Προσωπικά, αν δεν πίστευα στη Γεωργία και πίστευα στα σχόλια και στα διάφορα που λέγονται θα την είχα εγκαταλείψει. Όμως, αναμένουμε το βούλευμα για το αν η υπόθεση θα φτάσει στο ακροατήριο. Πιστεύω στην απονομή της δικαιοσύνης και θεωρώ ότι η Γεωργία θα δικαιωθεί».

«Οι μάρτυρες λένε ψευδώς ότι είδαν τη Γεωργία να επιστρέφει στο πάρτι ενώ δεν βρίσκονταν εκεί»

Ο Θανάσης Ζιώγας προχώρησε σε μήνυση για ψευδορκία εναντίον των τεσσάρων μαρτύρων. «Υπάρχουν μάρτυρες που κατέθεσαν προανακριτικά ότι είδαν τη Γεωργία να επιστρέφει στο πάρτι, όμως υπάρχει βίντεο το οποίο δείχνει την αποχώρησή τους από το ξενοδοχείο. Το υλικό από τις κάμερες βρίσκεται στη δικογραφία και τα βίντεο είναι περικομμένα», αναφέρει, εξηγώντας ότι το ξενοδοχείο ΜΕΤ παρέδωσε το υλικό από τις κάμερες με τα βίντεο επεξεργασμένα. «Αν δείτε τα βίντεο, πας να δεις το υλικό από τις 4:00 το χάραμα και κατευθείαν σε πετάει στις 4:15. Είναι υλικό από 16 κάμερες, όμως στη μία, φαίνεται ότι οι άνθρωποι αυτοί αποχωρούν. Πρόκειται για μία ομάδα, μία παρέα, που απαρτίζεται από έναν κύριο, τη σύντροφό του και τις φίλες της συντρόφου του. Εκείνοι ισχυρίζονται ότι στις 4:00 η Γεωργία επιστρέφει στο δωμάτιο του πάρτι παρά το γεγονός ότι στο υλικό φαίνεται ότι μέχρι εκείνη την ώρα είχαν αποχωρήσει, ενώ οι υπόλοιποι μάρτυρες κατέθεσαν ότι δεν γνωρίζουν αν επέστρεψε ή όχι, διότι είχαν φύγει στις 2:30 καθώς το πάρτι διαλύθηκε».

Για τους παραπάνω λόγους ο Θανάσης Ζιώγας προχώρησε σε μήνυση για ψευδορκία, ενώ όλες οι παραλείψεις που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της στοιχειοθέτησης της υπόθεσης, όπως η ιατροδικαστική εξέταση, οι τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας αλλά και το υλικό από τις κάμερες, βρίσκονται στην Εισαγγελία Διαφάνειας για να διερευνηθούν.

«Δεν απαιτούμε ούτε να προφυλακιστεί κανείς, ούτε να στερηθεί το δικαίωμα κάποιου. Το μόνο που λέμε είναι να δικαστεί η υπόθεση. Πώς θα βγει η αλήθεια χωρίς να γίνει δικαστήριο; Υποθέσεις βιασμού προ 15 ετών έχουν καταλήξει στο δικαστήριο, γιατί της Γεωργίας όχι; Η διαδικασία της ανάκρισης, δεν έχει αντιπαράθεση. Είναι ο μάρτυρας με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα. Λέτε ότι η Γεωργία δεν έχει δίκιο και ότι έκανε κάτι σκόπιμα; Να οδηγηθεί στο δικαστήριο για να αποδειχθεί, τουλάχιστον να την ακούσουν οι δικαστές. Πώς αλλιώς θα βγάλουν απόφαση; Η εισαγγελέας, και σεβαστή η γνώμη της, πρότεινε να μη γίνει καν δικαστήριο», εξηγεί.

Ο Θανάσης Ζιώγας καταλήγει: «Χωρίς δικαστήριο, δεν μπορώ καν να ρωτήσω πράγματα τους μάρτυρες για να λάμψει η αλήθεια. Δεν έχω δει καν τον καταγγελλόμενο. Έχω στοιχεία και θέλω να τα παρουσιάσω στο δικαστήριο. Αν ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα, πρέπει να μου δοθεί η ευκαιρία».