Με αφορμή όσα είπε στη Βουλή την Τρίτη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κυβερνητικά στελέχη και φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης αμφισβητούν ευθέως ότι υπήρχε ποτέ στη νησίδα του Εβρου ένα πεντάχρονο κορίτσι με το όνομα Μαρία, το οποίο πέθανε. Ισχυρίζονται δηλαδή ότι η οικογένεια είχε εξ αρχής όχι πέντε παιδιά, αλλά τέσσερα, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, και ότι εφηύρε την ύπαρξη ενός τρίτου κοριτσιού για να παραπλανήσει τις Αρχές.

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής υποστήριξε ότι οι… προπαγανδιστές το παιδί το «βάφτισαν» Μαρία καθώς ήταν Δεκαπενταύγουστος για να κάνουν ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ότι η χώρα μας διασύρεται διεθνώς από δημοσιεύματα γεμάτα ασάφειες, ψεύδη και ανακρίβειες, υποστηρίζοντας με μεγάλη σαφήνεια ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί απώλεια παιδιού επί ελληνικού εδάφους.

Ωστόσο οι δημοσιευμένες ομαδικές φωτογραφίες των προσφύγων πριν πεθάνει η μικρή Μαρία αποδεικνύουν με τον πιο αδιάσειστο τρόπο τα fake news του κυβερνητικού επιτελείου και την ύπαρξη των τριών κοριτσιών στη νησίδα, της Μαρίας, της δίδυμης αδελφής της, της Μάγιας, και της μεγαλύτερης αδελφής τους, της Αγιας, περίπου εννέα ετών.

Διαβάστε αναλυτικά στην Εφ.Συν. το ρεπορτάζ του Δημήτρη Αγγελίδη.