Ένοχος για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή με ψήφους 4-3 αναφορικά με την 19χρονη κρίθηκε την Παρασκευή (23/12) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο αστυνομικός που ήταν κατηγορούμενος για την υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη. Αντιθέτως, κρίθηκε αθώος για την περίπτωση της δεύτερης καταγγέλλουσας.

Συγκεκριμένα, για την υπόθεση της Ε., της μίας καταγγέλλουσας στη δίκη της Ηλιούπολης, ο αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για σωματεμπορία, ενδοοικογενειακή βία κατέξακολούθηση και οπλοχρησία. Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό ότι ο αστυνομικός Δημήτρης Μπουγιούκος καταδικάστηκε σε 5μιση χρόνια, ενώ το δικαστήριο υιοθέτησε μία νέα πρόταση – χάιδεμα του εισαγγελέα, Χρήστου Καραγιάννη, αφήνοντας τον ελεύθερο με αναστολή.

Αθώος με ψήφους 6-1 κρίθηκε και ο πατέρας της 19χρονης ενώ κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή. Ένοχος κρίθηκε ο τρίτος κατηγορούμενος με ψήφους 5-2.

Το TPP είχε αναδείξει, σε ρεπορτάζ της Λαμπρινής Θωμά και του Θάνου Καμήλαλη από την πρώτη στιγμή την υπόθεση της 19χρονης στην Ηλιούπολη, την ημέρα που κατάφερε να διαφύγει, με τη βοήθεια μιας σερβιτόρας, από τον αστυνομικό αλλά βρέθηκε μόνη της στο Εσωτερικών Υποθέσεων, χωρίς επικοινωνία με τη δικηγόρο της.

Τι αναφέρει ο Ρουβίκωνας

Όλοι γνωρίζουν για το trafficking και πώς διαπλέκεται με το κράτος και την εξουσία. Όλοι γνωρίζουν για το πώς καταλήγουν τα θύματά του μπλεγμένα στα δίχτυα του. Από που ξεκινάει η κακοποίηση και γιατί τα θύματα σιωπούν.

Η “προστασία”, τα ναρκωτικά, το trafficking, οι μαφίες και κάθε παράνομη –υποτίθεται- δραστηριότητα λειτουργούν στην πράξη ως νόμιμες business. Κι αυτό γιατί η βία τους ξεκινάει από πάνω προς τα κάτω. Είναι ταξικά συστημική. Όπως και ο σύγχρονος πατριαρχικός πολιτισμός μας που αφηγείται τα παραμύθια της “κοινωνίας που δεν γνώριζε” ή της “έμφυλης ισότητας” ανά περίπτωση όταν ο αυταρχισμός τους προκαλεί υπέρ το δέον ώστε να εγείρει κινήματα και αντεπιθέσεις.

Τότε αρχίζει το θέατρο της αποποίησης, της άγνοιας, της ενοχοποίησης των θυμάτων, του μεμονωμένου περιστατικού κλπ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση της Ε. από την Ηλιούπολη έχουμε όλη τη σιχαμένη εικόνα σε ένα βρωμερό κάδρο.

Την κανονικοποίηση του βιασμού από τον πατέρα.

Την αποδοχή της “παιδαγωγικής μεθόδου” του από μέλη της ευρύτερης οικογένειας που τον υποστηρίζουν και καθιστά σαφές, με τραμπουκισμούς και απειλές, ότι το κορίτσι είναι μόνο του και ντροπιάζει την οικογένειά της.

Την εκπόρνευσή της από άλλο βίαιο εκμεταλλευτικό περιβάλλον, που “διδάχτηκε” από τον πατέρα ως οικείο.

Την επίσημη δικαστική και κρατική υποστήριξη των βιαστών που επιβεβαιώνει γιατί δε μιλούν τα θύματα.

Την αποκήρυξη των κατηγοριών από το δικαστήριο που ακουμπάνε στο θέμα της εκπόρνευσης για να μείνουν στο απυρόβλητο τα κυκλώματα πορνείας.

Όλα αυτά δε μας ξενίζουν στον κόσμο που βαλτώνουμε.

Τέρμα όμως η σιωπή και ο τρόμος για την Ε. Η αλληλεγγύη είναι η ασπίδα μας, όπως πάντα. Πέρασε πολλά από κάθε καθίκι που της φέρθηκε σα σκουπίδι και δε θα ανεχτούμε το παραμικρό εναντίον της. Θα απαντήσουμε όπως μπορούμε και ξέρουμε στον “αχαλίνωτο ανδρισμό”, όπως απαντάμε και σε κάθε μορφή φασισμού της όμορφης αυτής “δημοκρατίας” που ζούμε.

Αφήστε ήσυχη την κοπέλα να ζήσει με ηρεμία, μακρυά από αποβράσματα σαν τον πατέρα της και τους υποστηρικτές συγγενείς του που του προσφέρουν άσυλο, γιατί δεν είναι μόνη της πια και θα μπλέξετε.

ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ