X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Υπόθεση βιασμού 12χρονης: Παραπέμπονται σε δίκη 26 άτομα – Η μητέρα κατηγορείται επιπλέον και για παιδική πορνογραφία

Νέα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση μαστροπείας και σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό έρχονται στο φως μέσα από το πολυσέλιδο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας (2865/2023) με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συνολικά 26 κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με το βούλευμα, στην προφυλακισμένη μητέρα του κοριτσιού προσάπτεται μία ακόμη κατηγορία. Αυτή της διακεκριμένης μαστροπείας εις βάρος της ίδιας κόρης της, δηλαδή διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου. Σύμφωνα με το βούλευμα, η μητέρα εξέδιδε την 12χρονη και έστελνε γυμνές φωτογραφίες του παιδιού της στους πελάτες μέσω WhatsApp και Viber έναντι ανταλλάγματος. Εκτός από την μητέρα, παραπέμπεται και ο Ηλίας Μίχος, ο βιαστής της 12χρονης -σύμφωνα με το κατηγορητήριο που του έχει αποδοθεί- και 24 ακόμη άτομα.


Στις 266 σελίδες του βουλεύματος αποκαλύπτονται νέα στοιχεία και περιγράφεται με λεπτομέρειες ο τρόπος που ο Ηλίας Μίχος κακοποιούσε και εξέδιδε την ανήλικη, η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια στο κατάστημα ψιλικών ειδών που διατηρούσε.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, απαλλάσσεται από τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, της οπλοχρησίας κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης βίας σε βάρος ανηλίκου.
Τον Απρίλιο του 2022, ο κατηγορούμενος «την οδήγησε στην αποθήκη του καταστήματός του με την πρόφαση να καθαρίσει και, αφού της προκάλεσε τρόμο και ανησυχία για τη ζωή της και τη σωματική της ακεραιότητα με την επίδειξη όπλου και μαχαιριών που κατείχε, καθώς και με την απειλή ότι, αν δεν ανεχθεί τις ασελγείς του πράξεις, θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένειά της ή θα διαδώσει ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά, κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της και να την εξαναγκάσει να ανεχθεί κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

Η σεξουαλική κακοποίηση επαναλήφθηκε στο κατάστημα, αλλά και σε οίκο ανοχής στον Κεραμεικό, όπου ο ίδιος οδήγησε τη 12χρονη, με την οποία «αφού συνευρισκόταν ερωτικά μαζί της, κατόπιν την εξανάγκαζε να συνευρεθεί ερωτικά εντός δωματίου του οίκου ανοχής με άλλους περίπου πέντε άνδρες κάθε φορά, τους οποίους είχε επιλέξει και ενημερώσει, ώστε να βρίσκονται στον οίκο ανοχής για τον σκοπό αυτό.

Κατόπιν κατέβαλαν σε αυτόν άγνωστο χρηματικό ποσό ως αμοιβή για την ερωτική συνεύρεσή τους με την ανήλικη», όπως περιγράφεται στο βούλευμα που αποκαλύπτει η Real News.

«Την προέτρεψε και την εξανάγκασε να έλθει σε σεξουαλική επαφή πλέον των έντεκα περιπτώσεων με άγνωστους άνδρες… Κανόνιζε τη συνάντηση με την ανήλικη σε χώρο παρακείμενο του καταστήματός του, όπου αυτός την οδηγούσε και κατόπιν την παραλάμβαναν οι άγνωστοι άνδρες με το αυτοκίνητό τους και την πήγαιναν σε έτερη τοποθεσία την οποία αυτός είχε υποδείξει, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά εντός του οχήματός τους, έναντι 50 ευρώ τη φορά. Η ανήλικη του κατέβαλλε τα ποσά που εισέπραττε». Στις ηλεκτρονικές συσκευές που εξετάστηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, βρέθηκαν 58 φωτογραφίες και βίντεο της ανήλικης, τα οποία ο 54χρονος προμηθεύτηκε, κατείχε και διένειμε.
Ο Μίχος κατηγορείται ότι έστειλε τουλάχιστον τέσσερις άσεμνες και παράνομες φωτογραφίες και έξι βίντεο σε υποψήφιους πελάτες μέσω Viber, Whatsapp και Blindchat, παριστάνοντας την ανήλικη ή και χρησιμοποιώντας απευθείας το κινητό της.

Το κατηγορητήριο και ο ρόλος της μητέρας

Επιβαρυντικό είναι το κατηγορητήριο και για τη μητέρα της 12χρονης, η οποία θα δικαστεί για μαστροπεία, πορνογραφία και εκβίαση.

«Εξώθησε την ανήλικη κόρη της στην πορνεία, υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία αυτής, προτρέποντας και εξαναγκάζοντάς την και δημιουργώντας με πράξεις και παραλείψεις της τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις για τη συνέχιση της εν λόγω κατάστασης, ήτοι με το να την προτρέπει ευθέως, αλλά και να της ζητά συνεχώς και επιτακτικά να ανευρίσκει χρήματα για την καθημερινή διαβίωσή της και της οικογένειάς της χωρίς να ελέγχει την προέλευσή τους και να της επιτρέπει να απουσιάζει μεγάλα χρονικά διαστήματα από την οικία τους, παρά το νεαρόν της ηλικίας της. Την προέτρεψε και τη διευκόλυνε να συνευρίσκεται ερωτικά με διάφορους άνδρες», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα.

Επιπλέον, κατονομάζονται πέντε άνδρες με τους οποίους συνευρέθηκε η 12χρονη, καθώς και άλλοι πέντε, άγνωστοι μέχρι σήμερα, χρήστες της εφαρμογής Blindchat, με τους οποίους υπήρξε ανταλλαγή μηνυμάτων, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε ραντεβού.

Η μητέρα της 12χρονης κατηγορείται ότι σε δύο περιπτώσεις πούλησε υλικό πορνογραφίας στο οποίο απαθανατιζόταν η κόρη της:

  • Στην πρώτη περίπτωση «διέθεσε μέσω μηνυμάτων από το κινητό τηλέφωνο της ανήλικης κόρης της στο κινητό τηλέφωνο του Γ.Κ. άγνωστο αριθμό φωτογραφιών με το γυμνό σώμα της κόρης της, καθώς και βίντεο όπου αναπαρίστατο η ανήλικη σε πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα. Ο Γ.Κ. την παρακολουθούσε από την κάμερα του δικού του κινητού τηλεφώνου και πλήρωσε για τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις αναπαραστάσεις, με δύο ηλεκτρονικές καταθέσεις των 25 ευρώ στις 1/8/2022 και 5/8/2022».
  • Στη δεύτερη περίπτωση «διέθεσε μέσω μηνυμάτων από το κινητό τηλέφωνο της ανήλικης κόρης της στο κινητό τηλέφωνο του Π.Μ. άγνωστο αριθμό φωτογραφιών που σχετίζονται με αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία παρήγαγε κατόπιν προτροπής της μητέρας της. Για τις φωτογραφίες αυτές ο Π.Μ. κατέβαλε ως αμοιβή τα ποσά των 40, 20, 30 και 50 ευρώ, στις 14, 15 και 17 Αυγούστου 2022 με ηλεκτρονική κατάθεση».

Τα παραπάνω ποσά μεταφέρθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας της 12χρονης, όπως και η αμοιβή για τη συνεύρεσή της με τον Α.Λ.

Πάντως, η ανήλικη έχει καταθέσει ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα και πως εκείνη είχε δώσει στον Μίχο τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού. Σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, η κατηγορούμενη εκβίαζε τον Μίχο να της καταβάλλει χρήματα, ώστε να μην αποκαλύψει ότι ο 54χρονος είχε κακοποιήσει σεξουαλικά την κόρη της.

Στις 3/9/2022, η μητέρα απέστειλε μήνυμα στον Μίχο «θα μου δώσεις 100 ευρώ σήμερα γιατί αλλιώς θα μάθουν όλοι στην πλατεία και ο Τηλέμαχος τι έχεις κάνει», υπονοώντας ότι θα μάθουν όλοι οι γείτονες ότι ο Μίχος είχε ερωτικές επαφές με την ανήλικη κόρη της. Λίγες ημέρες αργότερα, εξανάγκασε τη σύζυγο του Μίχου να της καταβάλει 200 ευρώ.

Μετά, στις 7/10/2022, απέστειλε στον Μίχο μήνυμα ότι «θα πας 150 ευρώ πάλι σε φάκελο στο φαρμακείο απέναντι από τον φούρνο του Θωμά και θα πεις, όπως χθες, για τη Χριστίνα. Αυτά είναι τα τελευταία που ζητάω και φτηνά την έβγαλες με 450 ευρώ για να μην καταγγείλω, πολύ φτηνά».

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για την υπόθεση

Σε δίκη παραπέμπονται ακόμη 24 άτομα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 18 άνδρες που πλήρωσαν και συνευρέθησαν με την ανήλικη, μεταξύ των οποίων ο δερματολόγος μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας, τέσσερις που συναντήθηκαν μαζί της αλλά δεν τέλεσαν γενετήσιες πράξεις καθώς εκείνη έφυγε, αλλά και δύο άνδρες που κατείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Το κινητό τηλέφωνο της ανήλικης κυκλοφορούσε και μεταξύ των μελών ιστοσελίδας με οίκους ανοχής. Μέλος του forum το έστελνε σε άλλους για να κλείνουν ραντεβού με τη 12χρονη, συμβουλεύοντάς τους να της πουν ότι «είναι από τον Μιχάλη», δηλαδή από τον ίδιο, ώστε να καρπωθεί μέρος της αμοιβής που θα λάμβανε από εκείνους, ενώ προέτρεπε την ανήλικη να τους συναντήσει, στέλνοντάς της μηνύματα στο Instagram.

Ο δικηγόρος του Η. Μίχου, Βασίλης Χρονόπουλος, μίλησε στη Real News και δήλωσε: «Η κατάγνωση του ιδιαίτερα επιβαρυντικού ρόλου της μητέρας της 12χρονης σε συνδυασμό με την ελάφρυνση των κατηγοριών του εντολέα μου είναι ένα πρώτο βήμα για την αποκάλυψη της πραγματικής υπόστασης της υπόθεσης».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις