Μετά τη μαζική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή από τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και τους σπουδαστές των δραματικών σχολών, μαζί με ηθοποιούς που βλέπουν τα πτυχία τους να υποτιμώνται στον βαθμό απολυτηρίου Λυκείου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να αποσύρουν το επίμαχο προεδρικό διάταγμα, ωστόσο θέλοντας να δείξουν ότι λαμβάνουν υπόψιν τις αντιδράσεις, είπαν να στείλουν γραπτώς οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνών ό,τι παρατηρήσεις έχουν, υποσχόμενοι πως θα εκδοθούν επεξηγηματικές διευκρινίσεις στο προσεχές χρονικό διάστημα.  Από την πλευρά τους, τα σωματεία των καλλιτεχνών αποφάσισαν να προχωρούν το πρωί της Τετάρτης σε συνελεύσεις, προκειμένου να εξετάσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Την ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης.«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ακόμα μία φορά ότι το ΠΔ δεν εξισώνει τους τίτλους σπουδών των δραματικών σχολών με το απολυτήριο Λυκείου, τελεία και παύλα. Το ΠΔ δεν προκάλεσε καμία απολύτως αλλαγή σε αυτό το στάτους. Καμία. Ό,τι ίσχυε πριν ισχύει και σήμερα, και ίσχυε και επί ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά, ρίχνοντας βέλη και στην σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση. Σημείωσε επίσης ότι «ζητήθηκαν από τα σωματεία έγγραφες παρατηρήσεις επί του ΠΔ, έτσι ώστε να εξεταστούν και να αποσαφηνιστούν άμεσα τυχόν τεχνικά θέματα από το Υπουργείο Εσωτερικών», ενώ πρόσθεσε πως στη συνάντηση «προκλήθηκε μια συζήτηση στον δημόσιο διάλογο που είναι εξαιρετικά χρήσιμη, γιατί δίνει ορατότητα στο πολύ σημαντικό ζήτημα της διαβάθμισης των σχολών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης», κάνοντας λόγο για «το σοβαρότατο και άλυτο επί δεκαετίες θέμα της διαβάθμισης και ποιότητας της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης».