Το πρώτο γεγονός είναι η αναφορά σε κάποιο από τα απειλητικά μηνύματα προς αναγνώστρια στη διεύθυνση του σπιτιού του Κωνσταντίνου Πουλή και το δεύτερο ότι υπήρξε πλήθος απειλητικών μηνυμάτων που λαμβάνουν αναγνώστες/ στριες μας. Κι αν για εμάς είναι πιο συνηθισμένο να λαμβάνουμε υβριστικά μηνύματα, οι αναγνώστες μας ούτε είναι συνηθισμένοι ούτε πρέπει να έρχονται αντιμέτωποι με αυτού του είδους τις συμπεριφορές. Τα μηνύματα αυτά συνέχισαν να αποστέλλονται επί εβδομάδες, και προκαλούν προφανώς άγχος και ανασφάλεια σε ανθρώπους οι οποίοι απλώς παρακολουθούν τον λογαριασμό του TPP στο Instagram.

Οι λογαριασμοί που στέλνουν τα μηνύματα φαίνονται ψεύτικοι, υπό την έννοια ότι δεν εμφανίζουν σχεδόν καμία δραστηριότητα και έχουν μηδενικούς ακόλουθους. Τα μηνύματα περιλαμβάνουν απειλές βίας, ομαδικού βιασμού και συνοδεύονται από φωτογραφίες ανδρικών γεννητικών οργάνων και ισχυρισμούς ότι τα άτομα αυτά εργάζονται στην αστυνομία ή και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μάλιστα, απαιτούν από τους αναγνώστες μας να μην κοινοποιήσουν screenshots από τις συνομιλίες που έχουν προηγηθεί γιατί ο αποστολέας ισχυρίζεται ότι γνωρίζει που μένουν και θα κινδυνεύσουν οι ίδιοι.

Το περιεχόμενο των μηνυμάτων συνήθως ξεκινά από κατηγορίες για χρηματοδότηση από κόμματα και τον Σόρος και επεκτείνεται σε διάφορα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας όπως άρθρα για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Πάρα πολύ γρήγορα όμως τα μηνύματα γίνονται προσβλητικά και στη συνέχεια απειλητικά είτε προς εμάς, είτε προς τους αναγνώστες μας.

Δημοσιεύουμε ένα μικρό μέρος των μηνυμάτων που έχουμε στη διάθεση μας για να μην αναπαράγουμε τη χυδαιότητα στην οποία προσπαθούν να εκθέσουν εμάς και τους αναγνώστες μας.

Όλα αυτά έρχονται σε μια στιγμή που το TPP γνωρίζει μια εκτίναξη της επισκεψιμότητας, με περιεχόμενο που προφανώς ενοχλεί. Οι διαδικτυακές επιθέσεις είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο δεν σκοπεύουμε να μείνουμε άπραγοι μπροστά στις απειλές εναντίων εργαζομένων και πολύ περισσότερο εναντίον των αναγνωστών/στριών μας. Θα θέλαμε να προτείνουμε στους φίλους και τις φίλες που δέχονται τέτοια μηνύματα να μην απαντούν, καθώς το άμεσο block προστατεύει από την ψυχολογική φθορά των ύβρεων και απειλών.

Διαβεβαιώνουμε όσους ενοχλούνται ότι θα ενοχλούνται όλο και περισσότερο γιατί θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με το ίδιο πάθος και με ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από τον κόσμο που μας παρακολουθεί και μας βλέπει να μεγαλώνουμε.