Συμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, η Ρωσίδα εκπρόσωπος ανέφερε πως o Κυριάκος Μητσοτάκης προσέφερε «μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών». «Ο αγώνας των Ελλήνων για την ανεξαρτησία που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια εξισώθηκε με τα εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξάγει πόλεμο εναντίον των ίδιων των πολιτών του στο Ντονμπάς εδώ και οκτώ χρόνια», δήλωσε η Ζαχάροβα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Απίστευτο, οι ήρωες, που υπερασπίστηκαν το φρούριο του Μεσολογγίου το 1825-1826 συγκρίνονται με τους Ναζί από το τάγμα Aζοφ», επισήμανε η ίδια.

Πρόκειται για «άλλη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, μεταξύ άλλων με την προμήθεια στο Κίεβο όπλων, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα κατά ειρηνικών πολιτών στο Ντονμπάς», εξήγησε η Ζαχάροβα.

 

Αντιμετωπίζοντας πολυάριθμες κατηγορίες, η Ρωσία δεν είναι σε θέση να προσφέρει μια εναλλακτική οπτική, καθώς όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν “αποκλειστεί από τον ελληνικό χώρο πληροφόρησης”, σημείωσε η διπλωμάτης. Τα σχόλια της Ελλάδας αποτελούν επίδειξη πίστης στους κανόνες που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε η ίδια.