Όπως μεταδίδει το TASS, σε συνέντευξή της στην εκπομπή “Κυριακάτικο απόγευμα με τον Βλαντιμίρ Σολοβιόφ” στην τηλεόραση “Russia One”, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές ανταλλαγής του Ρώσου υπηκόου Βίκτορ Μπουτ, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στις ΗΠΑ.

«Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για επαγγελματική συζήτηση και συγκεκριμένες ενέργειες σε αυτόν τον τομέα. Αλλά μόνο επαγγελματικά. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τέτοια πράγματα είναι προετοιμασμένοι. Αυτή η δουλειά δεν γίνεται μπροστά στο κοινό», τόνισε η Ζαχάροβα.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση της σταρ του μπάσκετ Brittney Griner και του πρώην πεζοναύτη Paul Whelan, που κρατούνται και οι δύο στη Ρωσία. Μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων ήταν μεταξύ των θεμάτων της τηλεφωνικής συνομιλίας του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στις 29 Ιουλίου. Η Ουάσιγκτον ήταν πρόθυμη να ανταλλάξει τον καταδικασθέντα διακινητή όπλων Βίκτορ Μπουτ, που φυλακίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο μιας τέτοιας συμφωνίας.