«Θέλει να πάρει τη ζωή της πίσω, διότι σαν άνθρωπος, και από τη μεριά της και από τη μεριά της οικογένειάς της, δεν ανήκει πουθενά, δεν είναι πολιτικοποιημένη» ήταν η δήλωση του πατέρα της 29χρονης καθηγήτριας μιλώντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
 
«Εκείνο που την ενδιέφερε ήταν μόνο η επιστήμη της, στην οποία ήταν ταγμένη. Εγώ χθες (σ.σ. προχθές), που άκουσα πάλι την απολογία της, έμεινα έκθαμβος για τα πράγματα που έχει κάνει αυτό το παιδί. Ήταν η προσπάθεια τόσων δεκαετιών σαν οικογένεια να αναθρέψουμε σωστούς ανθρώπους -και την Ηριάννα και τον γιο μου», πρόσθεσε.
 
«Θέλω να σας πω τα εξής: η Ηριάννα είναι εκπαιδευτικός, ένας εκπαιδευτικός διαμορφώνει ψυχές, δεν καταστρέφει ζωές. Αυτό το έχουν οι εκπαιδευτικοί, πλάθουν ανθρώπους» υπογράμμισε.
 
Σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Ερμού το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά τη δικαστική απόφαση, κατά τη διάρκεια πορείας αλληλεγγύης προς την Ηριάννα, ο πατέρας της δήλωσε πως η ίδια κράτησε αποστάσεις το περιστατικό, τονίζοντας πως η ίδια διαφωνεί με όσα έγιναν.
 
«Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Εκείνο που θέλω είναι να τελειώσει η περιπέτεια, να βγει πιο δυνατή, αλλά να τελειώσει και να συνεχίσει τη ζωή της από κει που την άφησε. Η Ηριάννα είναι πολύ δυνατή, ενδιαφέρεται για μας, για τη μητέρα της. Να συνεχίσει να μην έχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, αυτό της είπα», κατέληξε.