Το όνομα του Μένιου Φουρθιώτη επανέρχεται στη δημοσιότητα με νέα αποκάλυψη σχετικά με ζήτημα πλαστογράφησης ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ και εμπλοκή του ίδιου.

Σύμφωνα με έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Documento, πλαστή ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ χρησιμοποιούσε ο Μένιος Φουρθιώτης πράγμα το οποίο, απ’ ό,τι αποδεικνύεται από τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας, το γνώριζε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου τουλάχιστον δύο μήνες πριν.

Όπως αναφέρεται, η ΕΣΗΕΑ είχε γίνει αποδέκτης καταγγελιών ότι ο Φουρθιώτης εμφανίζεται ως δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ και εξασφαλίζει με τον τρόπο αυτόν διαπιστεύσεις. Μάλιστα, την προηγούμενη Τρίτη όταν ο φωτορεπορτερ του Documento, Μάριος Ραφαήλ Μπίκος φωτογράφιζε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, δηλαδή σε δημόσιο χώρο, την πομπή ασφαλείας του Φουρθιώτη, (την οποία η αστυνομία διαβεβαίωνε ότι δεν είχε) ο παρουσιαστης είχε ζητήσει από τους αστυνομικούς να συλλάβουν τον φωτορεπορτερ λέγοντας: «είμαι μέλος της ΕΣΗΕΑ» και επιδεικνύοντας μάλιστα ένα δελτίο διαπίστευσης σε υπουργείο.

Στις 9 Φεβρουαρίου, όπως προκύπτει από τα πρακτικά του Δ.Σ της ένωσης στην ημερήσια διάταξη υπάρχει θέμα «ζήτημα Μένιου Φουρθιώτη».Όπως φαίνεται το Δ.Σ ενημερώνεται ότι ο Φουρθιώτης χρησιμοποιεί ταυτότητα της ένωσης ζητώντας μάλσιτα σε διάφορα υπουργεία διαπιστεύσεις.

Το Δ.Σ εκείνης της ημέρας από το οποίο απουσιάζουν τρία μέλη αλλά είναι παρούσα η πρόεδρος, η κα Μαρία Αντωνιάδου, αποφασίζει συγκεκριμένα: «Το Δ.Σ λαμβάνοντας υπόψη το ζήτημα που έχει προκύψει με τον κ.Μένιο Φουρθιώτη ο οποίος χρησιμοποιεί ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, παρότι δεν είναι μέλος, ζητώντας διαπιστεύσεις από υπουργεία, εξουσιοδοτεί ομόφωνα τη νομική σύμβουλο κα. Χρύσα Σαλαβράκου, ώστε να χειριστεί νομικά την υπόθεση σε συνεργασία με τα υπουργεία και τους νομικούς συμβούλους του κυριου Φουρθιώτη».

Έτσι, όπως εύλογα επισημαίνεται από το μέσο, «είναι εντυπωσιακό ότι ενώ το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης βρίσκεται μπροστά σε μια υπόθεση πλαστογραφίας εγγράφου της ένωσης αλλά και χρήσης των εγγράφων αυτών (αδικήματα πλαστογραφίας και πλσατυτρογραφίας μετα χρήσης) δεν παίρνει την απόφαση να οδηγήσει την υπόθεση στον εισαγγέλεα όπως οφείλει, αλλά τη μετατρέπει σε μια υπόθεση διαπραγματεύσεων με το νομικό σύμβουλο του Φουρθιωτη».

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στις 10 Φεβρουαρίου του 2021, ο Φουρθιώτης σε επιστολή του προς την κα Μαρία Αντωνιάδου, ο ίδιος ομολογεί: «αναφορικά με το περιστατικό θέλω να σας δηλώσω ότι είχα πλήρη άγνοια των εγγραφών και των λεκτικών που στάλθηκαν εκ μέρους μου από τη γραμματέα μου καθώς το τελεύταιο 15νθήμερο αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα υγείας με την καρδια μου σύμφωνα με τις ιατρικες γνωματευσεις (μπορώ να σας τις προσκομίσω εφόσον το επιθυμείτε), το αίτημα στάλθηκε από τη γραμματέα μου η οποία αντί να γράψει ότι έχω αιτηθεί να γίνω μέλος της ενώσεώς σας που είναι τιμή για μένα καθώς απο το 2008 εργάζομαι ως δημοσιογράφος στο χώρο των ΜΜΕ[….] εκείνη έγραψε ότι είμαι μέλος, το χειρότερο δε έστειλε εν αγνοία μου ένα προσχέδιο δημοσιογραφικής ταυτότητας που είναι αναρτημένο στο σαιτ σας ως δημοσιογραφική ταυτότητα με υπογραφές και σφραγίδες.

Αμέσως μετά την ενημέρωσή σας από το περιστατικό του οποίου δεν είχα καμία γνώση και συμμετοχή έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις στη γραμματεία η οποία και δήλωσε ότι δεν γνώριζε τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε κάποιος να θεωρηθεί δόκιμο ή τακτικό μέλος και έτσι αυτοβούλως έκρινε πως άμα του αιτήματος αυτομάτως γίνεσαι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Όταν με μεγάλη έκπληξη πληροφορία απο εσάς για τις ενέργειές σας, αμέσως απέστειλα email προς αποκατάσταση της αλήθειας απο εμένα τον ίδιο». Από την επιστολή του Φουρθιώτη προκύπτει ότι ενημερώθηκε από την πρόεδρο για τις διαδικασίες που είχαν ακολουθηθεί εναντίον του.