Παράλληλα, οι διαδηλωτές ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα ενάντια στην απάθεια και την αποχή από τις πολιτικές εξελίξεις. Στο τέλος της διαδήλωσης, οι συμμετέχοντες έβγαλαν τις μεταμφιέσεις τους και ντυμένοι με πολύχρωμα ρούχα χόρεψαν στους δρόμους του Αμβούργου.

H συνάντηση των G20 θα λάβει χώρα το διήμερο 7-8 Ιουνίου στην πόλη του Αμβούργου και οι διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες. Συνολικά έχουν εξαγγελθεί περίπου 30 εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από διαφορετικούς φορείς μεταξύ 2 και 9 Ιουλίου. Η μεγαλύτερη με διαφορά διαδήλωση, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν έως και 100.000 άτομα, είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 8 Ιουλίου με σύνθημα «Αλληλεγγύη αντί για G20». 

Οι αστυνομικές αρχές θεωρούν υψηλής επικινδυνότητας για ταραχές τη διαδήλωση «G20 – Welcome to hell» (Καλωσήρθατε στην κόλαση), στις 6 Ιουλίου.
Της πορείας των, σύμφωνα με εκτιμήσεις, 10.000 διαδηλωτών από τη Γερμανία και το εξωτερικό θα ηγηθεί «ένα από τα μεγαλύτερα μαύρα μπλοκ που έχει υπάρξει ποτέ», σύμφωνα με τον Αντρέας Μπόιτ, δικηγόρο που εκπροσωπεί τη συγκεκριμένη πορεία διαμαρτυρίας, ο οποίος προειδοποίησε ότι, «εάν δεχθούμε επίθεση, τότε βεβαίως θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να αμυνθούμε».

Η αστυνομία, που θα είναι παρούσα με δύναμη 19.000 και πλέον ατόμων από όλη τη Γερμανία, θα κάνει το παν προκειμένου να αποτρέψει τα χειρότερα. Στη διάθεση των αρχών βρίσκονται και 28 ελικόπτερα, 185 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, 70 άλογα, 3.000 οχήματα και αρκετά πλοιάρια. «Αν τα χρειαστούμε, θα τα επιστρατεύσουμε», δήλωσε με πνεύμα ετοιμότητας ο επικεφαλής των αστυνομικών επιχειρήσεων για το G20 Χάρμουτ Ντούντε.