Μιλώντας στον ΑΝΤ1, Κώστας Ζουράρις , αναφερόμενος για τα μέτρα που συζητούνται με τους δανειστές στην διαπραγμάτευση, εξέφρασε τη διαφωνία του και είπε χαρακτηριστικά ότι «εγώ υποχρεώνω τον εαυτό μου, δεν με υποχρεώνει κανείς. Γι’αυτό κάνω πράγματα που δεν πιστεύω».


Οι θέσεις είναι αριστερές, η εφαρμογή δεν είναι

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί της θέσης του, χωρίς ωστόσο να το θεωρεί και πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον, αφού όπως είπε,  «είμαι υπουργός γιατί έκρινα ότι, σε αυτή τη δύσκολη φάση πρέπει να κυβερνήσει η αριστερά. Όταν κρίνω ότι δεν πρέπει να την στηρίζω, θα φύγω». Όπως σχολίασε όμως ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση είναι αριστερά, «οι θέσεις είναι αριστερές, η εφαρμογή δεν είναι».

Σχετικά με την ενημέρωση που είχαν οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν παρών, ωστόσο άκουσε έπειτα ότι, το αφορολόγητο θα είναι κλιμακωτό, ότι η μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους συνταξιούχους που θα υποστούν μείωση θα είναι τα 50 ευρώ, ενώ στήριξε το ενδεχόμενο ψήφισης των μέτρων, στο ότι – όπως ενημερώθηκε – θα είναι ταυτόχρονη με την ψήφιση των αντιμέτρων.

Ανέφερε επίσης ότι, «η Υπουργός είπε χθες πράγματα που για πρώτη φορά τα ακούω» και επικαλούμενος την εισήγηση της Έφης Αχτσιόγλου, σημείωσε ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα οργανώσει έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις αρχές Μαΐου, στο οποίο θα ξεκινήσει η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

«Είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να πάρω τα πάντα πίσω, για το καλό της χώρας», απάντησε ερωτηθείς αν οι κυβερνώντες παίρνουν πίσω τις υποσχέσεις του. Ανέφερε ότι τα «μπαλώματα» που κάνει η κυβέρνηση, όπως το έκτακτο επίδομα, είναι μέρος του παράλληλου προγράμματός της. Τόνισε ωστόσο ότι μερικά από αυτά τα μέτρα είναι οριζόντια, ενώ θα έπρεπε να είναι κλιμακούμενα.