Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το mononews.gr, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, έδωσε την έγκριση του για για αυξήσεις αποδοχών στους υπαλλήλους της ΤτΕ, οι οποίες μεσοσταθμικά αγγίζουν το 3% ετησίως.

Ο συντάκτης του άρθρου Δημήτρης Κόκκορης, μεταφέρει ένα σχετικό παρασκήνιο σχετικά με την παραπάνω είδηση, τονίζοντας ότι αυτό το «πακέτο» έρχεται να ενισχύσει περεταίρω την ούτως ή άλλως κορυφαία θέση στα μισθολογικά που κατέχουν οι εργαζόμενοι στην ΤτΕ.

Στέκεται μάλιστα σε μια «πολύπλευρη» ανάγνωση της είδησης βάζοντας στο κάδρο την «εργασιακή ειρήνη» που στοχεύεται μέσω της μισθολογικής αύξησης εντός της Τράπεζας. Αναφέρεται στο συνδικάτο των εργαζομένων το οποίο «κρατάει χαμηλούς τόνους τόσο στο “βουβό κύμα” των διαμαρτυριών που έχουν προκαλέσει οι τελευταίες Προαγωγές, όσο και στο κατά κύριο λόγο ακανθώδες ζήτημα της διοικητικής αναδιοργάνωσης της τράπεζας».

Μάλιστα, την ίδια ώρα η αναδιοργάνωση της τράπεζας επισημαίνεται ότι έχει ανατεθεί έναντι 1,35 εκατ. ευρώ στη συμβουλευτική εταιρεία Korn Ferry, με αποτέλεσμα να ανοίγονται θέματα βαθμολογίου, επιδοματικής πολιτικής, αλλά και συγκριτικής αξιολόγησης αμοιβών, αν και ο Στουρνάρας σε επίπεδο λόγου έχει δηλώσει ότι δεν θα επηρεαστούν οι συλλογικές συμβάσεις. Πάνω σε αυτό, σημειώνεται ότι οι εν λόγω αυξήσεις αρχίζουν από τον προσεχή Ιούλιο, δηλαδή πριν τις εκλογές στο συνδικάτο, ενώ το έργο της συμβουλευτικής εταιρείας λήγει στα τέλη Απριλίου του 2024.

Το προς περιορισμό περιφερειακό Δίκτυο

Σε χρονικό διάστημα τριετίας η ΤτΕ προσανατολίζει τον περιορισμό του περιφερειακού δικτύου της Τράπεζας, καθώς θα κλείσουν τα υποκαταστήματα της τράπεζας στην ακριτική Αλεξανδρούπολη και στο Βόλο, ενώ θα μετατραπούν θυρίδες τα υποκαταστήματα της Λαμίας και της Τρίπολης. Πρόκεται για μία μείωσης της τάξεως του 23.5%, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα. Ακόμη μεγαλύτερος είναι ο περιορισμός των πρακτορείων, ο αριθμός των οποίων θα μειωθεί κατά 31,3%.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα