Η κατάσταση στη Λέσβο φαίνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα να έχει ομαλοποιηθεί, ωστόσο, το τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Star Channel από το βράδυ της Τετάρτης προκαλεί εντυπώσεις και προβληματισμό για τις προθέσεις του.

Συγκεκριμένα, τον βράδυ της Τετάρτης, η κάμερα του τηλεοπτικού καναλιού ακολούθησε τη «νεολαία του νησιού» κατά τις έρευνες κατά μεταναστών σε χωράφια, και μάλιστα υπό τον τίτλο «Περιπολίες κατοίκων γύρω από τη Μόρια», κρατώντας ξύλα στα χέρια τους.

Με αιχμές για τις προθέσεις τους και αναμάσημα τρομολαγνικών και ακραίων απόψεων, το δελτίο παρουσιάζει την «αγανακτισμένη νεολαία» να παίρνει τον νόμο στα χέρια της, την ώρα που μεταξύ αυτών, βρίσκονται τουλάχιστον δύο γνωστοί υποστηρικτές του ναζιστικού μορφώματος στο νησί.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο ένας από τους δύο, έχει αναρτήσει στο προφίλ του πλήθος φασιστικών και μιλιταριστικών συνθημάτων, φωτογραφίες με τον Κασιδιάρη και άλλους χρυσαυγίτες, καθώς και σειρά ξενοφοβικών απειλών. Παρομοίως και ο δεύτερος νεαρός που εμφανίζεται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα, από το 2ο λεπτό και έπειτα, ενώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από το προφίλ των «νεολαίων» στην αρχή του άρθρου:

Σημειώνεται πως το πρωί της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη Μορία την ώρα που ομάδα ακροδεξιών «αγανακτισμένων» με κράνη και ρόπαλα ήλεγχαν περαστικούς Έλληνες και ξένους, προχώρησε σε επτά συλλήψεις. Σύμφωνα, με πληροφορίες από την ιστοσελίδα stonisi.gr, αναζητούνται από τις αρχές άλλοι δυο.

Συλλήψεις μελών του «τάγματος εφόδου» στη Μόρια

Όπως προσθέτει το ρεπορτάζ, εξετάζεται η σχέση τους με άλλες έκνομες ενέργειες τις τελευταίες μέρες τόσο στη Μόρια όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης.Δεν έχουν μέχρι στιγμής γίνει γνωστές οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, από το ίδιο τοπικό μέσο ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο που εμφανίζει ομάδα 20 ατόμων με μαύρα μπουφάν, κράνη και ρόπαλα που εμφανίστηκε σε δρόμους της Λέσβου, τόσο του κέντρου της Μυτιλήνης όσο και της Μόριας. Όπως καταγγέλθηκε, προχώρησαν σε «face control», ελέγχοντας Έλληνες και ξένους και αναζητώντας εθελοντές και εργαζόμενους σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της προσφυγικής μεταναστευτικής κρίσης στο νησί.

Δείτε περισσότερα:

Τάγμα εφόδου φασιστοειδών στους δρόμους της Μυτιλήνης