Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη ο πρώην υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης λιγότερο από μια βδομάδα μετά τη συνέντευξη του στο Documento άφησε ισχυρές αιχμές για τη διαχείριση «άλλων» στελεχών της κυβέρνησης επί της υπόθεσης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο OPEN.

O Γ. Βρούτσης συνεχίζοντας να μην κατονομάζει τον τηλεπαρουσιαστή κατήγγειλε ότι δεν ήταν μια η φορά που είχε πάει στο υπουργείο απειλώντας αλλά πολλές, ενώ υποστήριξε ότι μέχρι να αποκαλυφθεί η απάτη είχε πάρει τουλάχιστον 200.000 ευρώ. Όταν ερωτήθηκε αν τα χρήματα που πήρε ζητήθηκαν πίσω από το υπουργείο έριξε το μπαλάκι στην επόμενη ηγεσία από εκείνον υπογραμμίζοντας ότι είναι δικό τους ζήτημα.

Χαρακτηριστικά είπε: «Η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ως υπουργός, για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, ο τρόπος που ενήργησα δείχνει πώς πρέπει να ενεργεί ένας υπουργός για να προστατεύσει το υπουργείο, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, το δημόσιο χρήμα, γιατί ο Γιάννης ο Βρούτσης δεν δέχτηκε μύγα στο σπαθί του. Έκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα. Η απάντησή μου στην εφημερίδα Documento αφορούσε εκείνα τα γεγονότα».

«O συγκεκριμένος κύριος, όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις με απειλές στο υπουργείο, αλλά οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Είναι εξαιρετικοί οι υπάλληλοι που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Ηρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου. Οταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση κι εγώ ο ίδιος και είπε όλα αυτά που είπε» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Για τις απειλές ο κ. Βρούτσης είπε: «Οι απειλές και οι χαρακτηρισμοί ειπώθηκαν από τον ίδιο, που δεν αναφέρω το όνομά του, έγιναν από την εκπομπή του. Ο οικονομικός εισαγγελέας, που πολύ σωστά έπραξε η κυβέρνηση και πήγε εκεί το θέμα, θα αποκαλύψει τις πτυχές του θέματος».

Όσον αφορά στα χρήματα που κατάφερε να αποσπάσει ο Μένιος Φουρθιώτης τόνισε: «Νομίζω ότι πήρε ποσά τριών μηνών και “φρενάρισε” ο μήνας Οκτώβριος. Τον μήνα Οκτώβριο, που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα ήταν 70.000 – 80.000 ευρώ» είπε ο κ. Βρούτσης με το συνολικό ποσό που απέσπασε ο κ. Φουρθιώτης να υπολογίζεται στις 200.000 ευρώ. Για το πώς θα παρθούν πίσω αυτά τα χρήματα που δεν έπρεπε να του έχουν δοθεί, όρισε αρμόδια την σημερινή ηγεσία του υπουργείου, που ασχολείται με το θέμα.

Τέλος, δεν παρέλειψε να διαχωρίσει τη δική του διαχείριση επί του θέματος τονίζοντας διαρκώς ότι αυτά έγιναν «επί υπουργίας Βρούτση» ενώ επεσήμανε ότι «μέσα σε μια κυβέρνηση παρεισφρύουν και πρόσωπα που μπορεί να μην είναι και της απόλυτης σωστής διαχείρισης».