Η καταγγελία της Κένινγκ Πρόις, υπεύθυνης για την καταπολέμηση του ρατσισμού και του φασισμού του Die Linke του κρατιδίου της Θουριγγίας, υποστήριξε πως υπάρχουν καλέσματα ναζί από τη Γερμανία με σκοπό να προσεγγίσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Πριν η καταγγελία της προλάβει να δημοσιευτεί σε μέρος του ελληνικού Τύπου, το TPP έφερε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες που ανέβασε ο ίδιο ο ηγέτης του αυστριακού ακροδεξιού μορφώματος IBÖ (Identitarian Movement of Austria), ο οποίος ήδη εμφανίζεται να βρίσκεται στη χώρα μας. Ο Μάρτιν Σέλνερ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες «αλληλεγγύης στους Έλληνες συνοριοφύλακες» μαζί με άλλους ομοϊδεάτες του, και την Αμερικανίδα σύζυγό του, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «αντιφεμινίστρια» Youtuber.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον ναζί «ακτιβιστή» Μάρτιν Σέλνερ, αρχηγό του αυστριακού IBÖ, το οποίο περιγράφεται στο wikipedia ως ένα μόρφωμα που μεταξύ άλλων «αντιτίθεται στον φιλελευθερισμό, τον διεθνισμό, το Ισλάμ, τον Ισλαμισμό, την πολυπολιτισμικότητα», ενώ έχει συνδεθεί επανειλημμένως με ναζιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις. Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε, ο ίδιος και άλλα μέλη του «Identity Movement», κρατούν σημαίες της Ελλάδας, της Αυστρίας και μία με το σπαρτιάτικο Λάμδα, καθώς και ένα πανό που γράφει «Απαγορεύεται. Δεν θα κάνετε την Ευρώπη σπίτι σας». Σημειώνεται πως το «Identity Movement» του Σέλνερ, εμφανίζεται να βρίσκεται κοντά στο εθνικιστικό «Κόμμα της Ελευθερίας», με το οποίο βρέθηκε στην κυβέρνηση ο Αυστριακός Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σε κάλεσμα που έχει δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό ο Σέλνερ, καλεί κόσμο να βρεθεί στην Ελλάδα και να υποστηρίξει τις τοπικές συνοριακές αρχές, ενώ ως εναλλακτική, τους καλεί να διαδηλώσουν μπροστά στην ελληνική πρεσβεία στη Βιέννη το επόμενο Σάββατο, καθώς και να γράψουν στις ελληνικές αρχές και να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους. Παράλληλα καλεί να συμμετάσχουν στη καμπάνια τους «Όχι άλλο 2015», τυπώνοντας και μοιράζοντας φυλλάδια και αφίσες.

Όπως αναφέρεται σε γερμανικά δημοσιεύματα, είναι άγνωστο πόσοι έχουν απαντήσει στο κάλεσμά του και έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα, ωστόσο στις φωτογραφίες διακρίνονται ακόμα, εκτός από τον ίδιο και τη σύζυγό του, Μπρίτανη, γνωστή ως Πέτιμπον, ο ακροδεξιός Youtuber Αλεξάντερ Κλέιν γνωστός ως Μαλένκι, του οποίου το κανάλι φέρεται να χρηματοδοτείται από την ακροδεξιά οργάνωση «One Percent». Ακόμη, στις φωτογραφίες φέρεται να διακρίνεται ο Τιλ Λούκας Βέσελς, εξίσου χρηματοδοτούμενος αρθρογράφος από την ίδια ακροδεξιά οργάνωση.

Σε άλλη ανάρτηση της ακροδεξιάς οργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα, δηλώνουν την «αλληλεγγύη τους στους Έλληνες συνοριοφύλακες». Σημειώνεται πως το «Identity Movement» διαπνέεται από ιδέες όπως «έθνη-κράτη που αποτελούνται μόνο από λευκούς και προτείνει τον αποκλεισμό των μεταναστών και των μη λευκών υπηκόων από την Ευρώπη».

Σύμφωνα με ανάρτηση της αστυνομίας της Βιέννης, το ταξίδι στην Ελλάδα είναι γνωστό στις αυστριακές αρχές, καθώς στον επίσημο λογαριασμό της αστυνομίας και σε σχετική ερώτηση, αναφέρεται πως «μόνο οι Έλληνες συνοριοφύλακες αποφασίζουν εάν θέλουν να δεχτούν τη βοήθειά τους ή όχι».

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως η παρουσία των ακροδεξιών στη χώρα μας είναι πλέον γνωστή στο πανελλήνιο, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη αντίδραση από τις ελληνικές αρχές.

Από το ακροδεξιό καραβάνι στον μακελάρη του Κράιστσερτς

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω κίνημα δεν είναι καινούριο, καθώς τα προηγούμενα χρόνια έχει επανειλημμένως απασχολήσει τη διεθνή δημόσια σφαίρα με τη δράση του, πολλές φορές υπό διαφορετική ταμπέλα, αλλά με τους ίδιους πρωταγωνιστές και την ίδια στόχευση.

Συγκεκριμένα, ήταν ο ίδιος ο Μάρτιν Σέλνερ που μπήκε στο στόχαστρο της αυστριακής ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών στα μέσα του 2019, όταν πραγματοποίησαν έρευνες στο διαμέρισμά του, καθώς συνδεόταν με την επίθεση του μακελάρη Τάραντ του Κράιστεσρτς, που κόστισε τη ζωή σε 50 μουσουλμάνους.

Δημοσίευμα του Guardin για τις διασυνδέσεις του Σέλνερ με τον μακελάρη του Christchurch

Ακόμα πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η σχέση μεταξύ των δύο ανδρών ήταν «μεγαλύτερη και εντονότερη» από ότι είχε παραδεχτεί ο Σέλνερ. Η IBO της οποίας ηγείται εμφανιζόταν να λαμβάνει δωρεά 1.500 από τον δολοφόνο της Νέας Ζηλανδίας, με τον Σέλνερ να παραδέχεται ακόμη πως υπήρξε ανταλλαγή αλληλογραφίας μεταξύ τους, ενώ φέρεται να τον είχε προσκαλέσει στην Αυστρία, με τις πληροφορίες να θέλουν τον μακελάρη να βρέθηκε τελικά στη χώρα της βόρειας Ευρώπης πριν τη μαζική δολοφονία πιστών σε εκκλησίες. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πηγές του TPP, όταν οι αυστριακές αρχές αποφάσισαν να ερευνήσουν το σπίτι του, ο Σέλνερ είχε ενημερωθεί νωρίτερα ώστε να προετοιμαστεί.

Υπενθυμίζεται πως σε ένα από τα όπλα που χρησιμοποίησε ο μακελάρης του Κράιστσερτς για να σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους στα τεμένη είχε γραμμένα ονόματα προσωπικοτήτων της στρατιωτικής ιστορίας της ανατολικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων πολλοί Ευρωπαίοι που πολέμησαν τις δυνάμεις της οθωμανικής αυτοκρατορίας τον 15ο και τον 16ο αιώνα, ενώ χαρακτηριστικό το γεγονός πως ανέγραφε και τη λέξη «turkofagos».

Λίγα χρόνια νωρίτερα, το καλοκαίρι του 2017, ήταν και πάλι ο Σέλνερ που εμφανιζόταν να ηγείται του ακροδεξιού καραβανιού που ξεκίνησε τότε ξενοφοβική σταυροφορία στη Μεσόγειο, με στόχο να εμποδίσει πλοία μεταναστών και προσφύγων που επιχειρούσαν να περάσουν από την Αφρική στα ευρωπαϊκά εδάφη. Τότε, το πλοίο τους κρίθηκε ανεπιθύμητο σε Ιταλία, Κρήτη και Αίγυπτο, ενώ χαρακτηριστική ήταν η διαμαρτυρία εναντίον του που σημειώθηκε στην Τυνησία, όπου οι άνθρωποι καλούσαν «Μην αφήσετε το πλοίο του ρατσισμού να λερώσει τα λιμάνια μας».

Σημειώνεται πως το ακροδεξιό μόρφωμα «Κίνημα για τη Διατήρηση της Ταυτότητας» (Generation Identity Movement) που βρισκόταν πίσω από την αποστολή είχε ήδη κατηγορηθεί για πλαστογραφία, καθώς από την έρευνα, διαπιστώθηκε πως το πλήρωμα μετέφερα ψεύτικα έγγραφα, κι αφού τα 20 μέλη του, πολίτες της Σρι Λάνκα, συνελήφθησαν, οι «δόκιμοι ναύτες» αποκάλυψαν πως είχαν πληρώσει 10.000 ευρώ στους ακροδεξιούς για να τους μεταφέρουν παράτυπα στην Ιταλία. Σημειώνεται πως το όλο εγχείρημα τότε, φέρεται να χρηματοδοτήθηκε με crowdfunding, ενώ στο πλευρό της αποστολής το «Defend Europe», είχε ταχθεί τότε και ο πρώην επικεφαλής της Κου Κλουξ Κλαν, Ντέιβιντ Ντουκ.

Μία ακόμα γνωστή εμφάνιση του Σέλνερ και άλλων ομοϊδεατών του έχει καταγραφεί το 2015 στη Λέσβο, όπου φέρονται να βρέθηκαν μοιράζοντας φυλλάδια σε πρόσφυγες στην αραβική γλώσσα, στην προσπάθειά τους και τότε να «προστατέψουν την Ευρώπη», καλώντας τους ανθρώπους να φύγουν.

Χαρακτηριστικά δημοσιεύματα για τον Σέλνερ και την πλούσια ακροδεξιά δράση του έχουν κάνει η Deutsche Welle, το BBC, αλλά και αντιφασιστικά δίκτυα των ΗΠΑ, αφού ο Σέλνερ έχει επεκτείνει τη δράση του και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Συγκεκριμένα, συναντάται ακόμα και στην αιματηρή πορεία του Σάρλοτβιλ το καλοκαίρι του 2017, όταν ακροδεξιός ρατσιστής, θαυμαστής του Χίτλερ έριξε το αυτοκίνητό του στο πλήθος αντιναζιστικής διαδήλωσης, σκοτώνοντας την 19χρονη Χέδερ Χάιερ, ενώ σημειώνεται πως φέρεται να έχει σχέσεις και με τον εξίσου «ακροδεξιό ακτιβιστή», Μίλο Γιαννόπουλος.

Και η σουηδική ακροδεξιά στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Εκτός των Αυστριακών – Γερμανών ακροδεξιών, στη χώρα μας φέρεται να βρίσκεται και «αντιπροσωπεία» της σουηδικής ακροδεξιάς, και συγκεκριμένα ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος «Σουηδοί Δημοκράτες», Τζίμι Όκεσσον, ο οποίο επίσης βρίσκεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μοιράζοντας φυλλάδια που αναγράφουν «Η Σουηδία είναι γεμάτη. Μην έρθεις σε μας! Δεν μπορούμε να σας δώσουμε περισσότερα χρήματα ή να σας παράσχουμε στέγαση. Λυπούμαστε για αυτό το μήνυμα». Στον ίδιο τόνο με τον Σέλνερ και το μήνυμά του Σουηδού πως «Όλοι θυμόμαστε το μεταναστευτικό χάος του 2015 και πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί».

Μάλιστα, ο Σουηδός εμφανίζεται να έχει παραχωρήσει συνέντευξη στη σουηδική εφημερίδα Expressen, από την οποία ερωτήθηκε εάν εκπροσωπεί ολόκληρο τον σουηδικό λαό, με τον ίδιο να απαντά πως «Μπορούμε πιθανότατα να μιλήσουμε για ένα μεγάλο μέρος του Σουηδικού λαού που επιθυμεί μια πιο υπεύθυνη μεταναστευτική πολιτική από αυτή που είχαμε μέχρι τώρα. Είναι αρκετά σαφές στις δημοσκοπήσεις που γίνονται. Τολμώ να το υποστηρίξω ούτως ή άλλως». Ακόμα, προσθέτει πως «Έχουμε μιλήσει με πολλούς μετανάστες στην Τουρκία, και θέλουν κυρίως να πάνε πιο βόρεια στην Ευρώπη. Αναφέρουν χώρες όπως Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία και Γαλλία».

På tisdagen reste SD-ledaren Jimmie Åkesson till Turkiet. Han säger till SvD att han är i gränsstaden Edirne för att…

Gepostet von Sverigedemokraterna am Mittwoch, 4. März 2020

Μητσοτάκης και «σοβαρή ακροδεξιά»

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί επίσης πως την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα δηλώνει, εκτός από τους παραπάνω εκπροσώπους εθνικιστικών και ναζιστικών μορφωμάτων, και η διεθνής «σοβαρή ακροδεξιά», καθώς τις προηγούμενες ημέρες δήλωσαν την υποστήριξή τους οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας το 2015, ηγέτες των χωρών του Βίζεκραντ.

Δηλώσεις αλληλεγγύης στην ελληνική κυβέρνηση για τη φύλαξη των συνόρων ο Ούγγρος Βίκτορ Ορμπάν, που τόνισε πως «Θα δώσουμε όλη τη βοήθεια που μπορούμε για την Ελλάδα για να το σταματήσει…», ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις, που δήλωσε πως «Η κατάσταση στα σύνορα της ΕΕ είναι πραγματικά σοβαρή και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για να αποτρέψουμε την επιστροφή στην κατάσταση του 2015», αλλά και ο ακροδεξιός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, που απέρριψε την έκκληση του ομοσπονδιακού προέδρου για υποδοχή προσφύγων.

Άλλωστε, μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Guardian κατέταξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη μεταξύ των εθνικιστών ηγετών της Ευρώπης που εργαλειοποιούν το ξέσπασμα του κορονοϊού εναντίον των προσφύγων και μεταναστών, βάζοντάς τον στο ίδιο κάδρο με τη Γαλλίδα Μαρίν Λεπέν, και τον Ιταλό Ματέο Σαλβίνι.