Η έκρηξη των κρουσμάτων ανέδειξε ένα ακόμα πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι που νοσούν από τον ιό. Όπως καταγγέλλουν, ο ΕΦΚΑ δεν αναγνωρίζει το θετικό rapid ή pcr test για να αποζημιώσει τους εργαζόμενους που νοσούν με κορονοϊό και ζητά επιπλέον ιατρική βεβαίωση από συμβεβλημένο γιατρό.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ στον ΑΝΤ1, αυτή είναι η πάγια διαδικασία που ισχύει και δεν έχει αλλάξει για την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορονοϊού. Ο Όμηρος Τσάπαλος υποστήριξε ότι χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση για να αλλάξει η διαδικασία ώστε να μην χρειάζεται ιατρική βεβαίωση και να πληρώνεται ο εργαζόμενος που νοσεί με την προσκόμιση του θετικού rapid ή pcr test.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο ΕΦΚΑ δεν είναι ο οργανισμός που απλώς διαπιστώνει ότι κάποιος νοσεί, είναι ο φορέας που διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών», είπε και τόνισε ότι: «Ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό για να πληρώσει κάποιον ο ΕΦΚΑ που θα καθίσει για πάνω από πέντε μέρες».

Εν ολίγοις ενώ σύμφωνα με την ΚΥΑ οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι αρκεί να έχουν θετικό rapid test για να πάρουν άδεια από την εργασία τους και οι ανεμβολίαστοι θετικό pcr test, ο ΕΦΚΑ απαιτεί και ιατρική βεβαίωση πράγμα που σημαίνει ότι ο εργαζόμενος που νόσησε θα πρέπει να πληρώσει και γιατρό για να πάρει βεβαίωση προκειμένου να πληρωθεί τις ημέρες της αναρρωτικής του άδειας.