Κομβικό είναι το θέμα της παραγραφής εάν διαπιστωθεί ευθύνη του υπουργού, καθώς οι απόψεις διίστανται, αλλά σύμφωνα με κάποιους συνταγματολόγους υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί και άλλα ποινικά αδικήματα.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός, ο οποίος τέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ, σε συνεντεύξεις του τονίζει ότι δεν αποδέχεται την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει, επισημαίνει ότι δεν θα γίνει εξιλαστήριο θύμα και αφήνει αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.


Η υπόθεση πυροδότησε και αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση σημειώνει ότι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών επιχειρείται να περιορισθεί στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου, ώστε να γλιτώσει η κυβέρνηση από τη διάλυση της ηθικοπολιτικής διάστασης που της έχει απομείνει.

Ο Κεδίκογλου, απαντώντας,  τόνισε πως η κυβέρνηση δεν παίζει με τους νόμους και τους θεσμούς και δεν καταφεύγει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν “εκατοντάδων ονομάτων που είχαν διαγραφεί από τη λίστα Λαγκάρντ”.

Η Βουλή, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Εισαγγελίας ΑΠ, θα συσχετίσει τα πορίσματα της συγκριτικής έρευνας ανάμεσα στις δύο λίστες (την παλιά και τη νεοπαραληφθείσα από τη Γαλλία) με την ήδη εκκρεμή στο Κοινοβούλιο δικογραφία που έστειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, προκειμένου να κριθεί αν θα κινηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών τόσο για την αλλοίωση της λίστας, όσο και για τη μη αξιοποίησή της (φορολογικά ή ποινικά) για διάστημα τουλάχιστον δυόμισι ετών.