Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της εταιρείας, που έκανε λόγο για «λάθος διατύπωση» και παρουσίασε τα γεγονότα ως «μία επιλογή» για τους διανομείς των οποίων η σύμβαση λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων τονίζει πως «για να σταματήσει το σάλο που δημιουργήθηκε και κυρίως τις μαζικές κινητοποιήσεις που προετοιμάζουμε, η εταιρεία της efood με ανακοίνωση της προσπαθεί να θολώσει τα νερά, χωρίς να απαντάει επί της ουσίας αν θα ανανεώσει τις συμβάσεις των συναδέλφων μας. Προσπαθεί -μάταια πλέον- να ρίξει στάχτη στα μάτια μας!»

Όπως σχολίασε νωρίτερα στο ΤPP o πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, Βασίλης Κεφαλάς: «Παίρνει ζωή ο κρυφός πόθος των εργοδοτών να μετατραπούμε σε freelancers ώστε να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους. Βέβαια, τώρα πληρώνουν το τίμημα, διότι τα ποσά που χρεώνουν τέτοιου είδους πλατφόρμες τους επιχειρηματίες είναι δυσβάσταχτα. Στόχος της e-food δεν είναι να κερδίσει. Ήδη βγάζει πάρα πολλά από τα μαγαζιά – μέλη. Στόχος είναι βγάλει υπερκέρδη. Για να βγάλει υπερκέρδη η e-food μας πετάει στο δρόμο και μας αναγκάζει να δουλεύουμε σε απάνθρωπες συνθήκες».

Άφησε επίσης αιχμές για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: «αν δεν έδινε η κυβέρνηση το ελεύθερο, δεν θα μας μετέτρεπαν όλους σε freelancers».

Υπενθυμίζεται ότι η e-food, απασχολεί 2.700 διανομείς, που κατά πλειοψηφία πρόκειται για «ενοικιαζόμενους εργαζόμενους» μέσω της Manpower, οι οποίοι εργάζονται με καθεστώς τρίμηνων συμβάσεων που ανανεώνονται κάθε φορά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης:

Η εταιρεία της efood – έδειξε το πραγματικό αδίστακτο πρόσωπο της ανακοινώνοντας με μήνυμα(!) σε 115 συναδέλφους ότι δεν θα ανανεώσει τη σύμβαση τους με πρόσχημα το απαράδεκτο σύστημα αξιολόγησης που χρησιμοποιεί!

Για να σταματήσει το σάλο που δημιουργήθηκε και κυρίως τις μαζικές κινητοποιήσεις που προετοιμάζουμε, η εταιρεία της efood με ανακοίνωση της προσπαθεί να θολώσει τα νερά, χωρίς να απαντάει επί της ουσίας αν θα ανανεώσει τις συμβάσεις των συναδέλφων μας. Προσπαθεί -μάταια πλέον- να ρίξει στάχτη στα μάτια μας!

Συνάδελφοι ήρθε η ώρα να δείξουμε την πραγματική μας δύναμη! Να δώσουμε μαζική, δυναμική απάντηση σε όσους παίζουν με τη δουλειά μας, τα δικαιώματα μας, την ίδια μας τη ζωή!

Συμμετέχουμε μαζικά στη συνέλευση διανομέων της efood τη Δευτέρα 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο (Αριστοτέλους με Ολύμπου γωνία) για να αποφασίσουμε τις δράσεις που θα ακυρώσουν τα σχέδια της εταιρείας! -Καλούμε τους συναδέλφους σε όλες τις πόλεις σε ανάλογες δράσεις!

Απαιτούμε:

  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των 115 συναδέλφων μας.
  • Όχι στην ομηρία των τρίμηνων συμβάσεων! Μετατροπή ΤΩΡΑ σε συμβάσεις αορίστου χρόνου στην εταιρεία της efood.
  • Κατάργηση της αξιολόγησης της εταιρείας που εντατικοποιεί την εργασία και προκαλεί καθημερινά εργατικά ατυχήματα.
  • Παροχή όλων των ΜΑΠ που προβλέπει ο νόμος.
  • Παύση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…

Νωρίτερα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων του νομού Αττικής, σε ανακοίνωσή του επισήμανε ότι η εταιρία «εκβιάζει τους διανομείς με το δίλημμα άνεργος ή συνεργάτης». Όπου «συνεργάτης», σημειώνει το Συνδικάτο, σημαίνει την εφαρμογή του νέου νόμου της κυβέρνησης που φωτογραφίζει το freelancer, «όπου προβλέπεται εξάμηνη ορισμένου χρόνου σύμβαση που απαλλάσσει την εταιρεία από ασφαλιστικές εισφορές, Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα πληρώνοντας με το κομμάτι. «Τακτική που ακολουθεί έτσι και αλλιώς η πολυεθνική Delivery Hero σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται και με αυτόν τον τρόπο ανταγωνίζεται και όλες τις υπόλοιπες».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, σε σχετική ανακοίνωση της, μίλησε για ένα «οργανωμένο έγκλημα» σε βάρος των διανομέων, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους διανομείς, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα στον αγώνα τους με όποιο τρόπο της ζητηθεί, για να μπει τέρμα στην εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι η e-food, ήδη, από τον Ιούλιο με ανακοίνωσή της είχε προαναγγείλει το νέο μοντέλο ανεξάρτητης συνεργασίας που θα επέβαλε, υποστηρίζοντας ότι «εξασφαλίζει στους ενδιαφερόμενους ανταγωνιστικές αμοιβές, προσωπικό προγραμματισμό, ευελιξία, πρόσθετη αμοιβή απόδοσης κάθε μήνα, πρόσθετη αμοιβή ανάλογα με τον όγκο και τις χιλιομετρικές αποστάσεις των παραγγελιών, παροχή μέρους του εξοπλισμού και διαμόρφωση της αμοιβής βάσει διανυόμενων χιλιομετρικών αποστάσεων, αφού αμείβονται περισσότερο και ανά παραγγελία».