«Όλους αυτούς τους μήνες στήριξα τη νέα προσπάθεια με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Και την στήριξα με σεβασμό στα μέλη», σημείωσε. «Σήμερα πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς. Σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ενδιαφέρον των μελών μας για να είναι σύνεδροι Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία. Να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και την κυβερνητική μας προοπτική. Να δώσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική και να μπούμε με αυτοποεποίθηση στην πολιτική μάχη απέναντι στην δεξιά», τόνισε μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωσή της αντιμετωπίστηκε με με έντονες αποδοκιμασίες από ομάδα μελών, την οποία προσπάθησε να κατευνάσει ο Στ. Κασσελάκης.

Ν. Παππάς: Όχι σε εκλογές πριν από την ευρωκάλπη

Νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς είπε ότι «100 ημέρες πριν από την ευρωκάλπη δεν μπορούν να αναλωθούν οι 50 σε εσωκομματικές εκλογές», ενώ πρόσθεσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει ζητήσει λευκή επιταγή.

Ο  Νίκος Παππάς αναφέρθηκε σε «κέντρα που δεν θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ καταλύτη της επόμενης ημέρας και κάλεσε να τεθεί σήμερα και αύριο τέρμα στην εσωστρέφεια.

Ωστόσο, τόνισε πως η Όλγα Γεροβασίλη «υπηρέτησε στις κρίσιμες στιγμές το συλλογικό στόχο και πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη».