Μπορεί στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων τα προθεσμιακά συμβόλαια για τα μαλακά άλευρα, την πρώτη ύλη στην αρτοποιία, να υποχωρούν στις τιμές που είχαν πριν από την εισβολή της Ρωσίας, αλλά ερώτημα παραμένει πότε οι μειώσεις θα περάσουν στο ράφι.

Στο αναλυτικό ρεπορτάζ της Αφροδίτης Τζιαντζή στην Εφημερίδα των Συντακτών, καταγράφεται πως τα γαλακτοκομικά και το κρέας εξακολουθούν να ακριβαίνουν, καθώς οι τιμές των ζωοτροφών παραμένουν υψηλές. Μέσα σε έναν χρόνο, οι τιμές στο εγχώριο μοσχάρι αυξήθηκαν έως και πάνω από 30%, όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), ενώ διψήφιες αυξήσεις σημειώνονται και στις τιμές των αβγών, εξαιτίας και της γρίπης των πουλερικών. Όσο για τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ΦΑΓΕ, που προχώρησε σε ανατιμήσεις 15,7% το πρώτο εξάμηνο του 2022, με 18,1% μέσα στο δεύτερο τρίμηνο. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανατιμήσεις σε συσκευασμένα τρόφιμα έως και 20%.