Πυρά εξαπέλυσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέναντι στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Facebook, υπογραμμίζει πως όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «απατεωνιά», ενώ δεν άφησε ασχολίαστο και το τυράκι του ίντερνετ που έταξε ο Πρωθυπουργός στους νέους.

Η ανάρτησή του:

«Έχω πει, και το πιστεύω, ότι πρέπει να είμαστε φειδωλοί στους χαρακτηρισμούς. Αλλά:

Όταν κάποιος ανακοινώνει 3.4 δις μέτρα και τα μισά περιλαμβάνονται στο ήδη ψηφισμένο μεσοπρόθεσμο, το λες και απατεωνιά.

Όταν κάποιος λέει ότι μοιράζει δίκαια τον πλούτο, και κάνει τεράστια δώρα σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία 800.000 και δεν δίνει τίποτα σε όσους έχουν μέχρι 150.000, το λες και απατεωνιά.

Όταν κάποιος λέει ότι οι νέοι και οι νέες είναι προτεραιότητα και τους δίνει το 0.5% των μέτρων (100 ευρώ τον μήνα, για 6 μήνες, σε ελάχιστους), το λες και απατεωνιά.

Όταν κάποιος κοροϊδεύει έτσι ανερυθρίαστα τους νέους και τις νέες και τους δίνει 50 gigabytes, μην παραξενευτεί αν τα χρησιμοποιήσουν για να του απαντήσουν κάπως… αθυρόστομα.

Περισσότερα, απόψε το βράδυ στις 10:40 στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel με τον Giorgos Melingonis».

Μιλώντας αργότερα στο Kontra Channel, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο διπλών εκλογών, σημείωσε: «Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν σε 5,6,7,8 σημεία βραχυπροθέσμα και να αρχίσουμε να μιλάμε για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα». Σε αυτό το πλαίσιο, κατονόμασε τα Κίνημα Αλλαγής, ΜέΡΑ 25 και ΚΚΕ ως συνομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως την συμφωνία των προοδευτικών δυνάμεων υπαγορεύει «ο κίνδυνος μιας νέας χρεοκοπίας για τη χώρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κρίσιμο για τα προοδευτικά κόμματα είναι «να πάρεις την κοινωνία μαζί σου» παρατήρησε ο πρώην υπουργός, ως προς το μοντέλο οργάνωσης των πολιτικών κομμάτων στο εξής. Φωτογραφίζοντας πιθανά πεδία μιας τέτοιας συνεργασίας, επεσήμανε πως οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν μια τελείως διαφορετική άποψη για τη διαχείριση της γνώσης, ενώ στάθηκε αυτοκριτικά στο κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως «προφανώς έχουμε κάνει λάθη, αλλά δεν ήταν κανονικές συνθήκες».

Αναφορικά με τα εσωκομματικά βέλη που δέχεται με φόντο την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης επί των ημερών του στο Υπουργείο Οικονομικών, ο πρώην υπουργός επικαλέστηκε την ανάλυση αριστερών πολιτικών που λένε ότι «οι κυρίαρχες ιδέες κάθε κοινωνίας είναι ιδέες της άρχουσας τάξης. Άρα επηρεάζονται και κάποιοι δικοί μας» που δεν τα ξέρουν αυτά τα πράγματα, σημείωσε.

Τέλος, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε στην παράμετρο της ανθεκτικότητας αναφορικά με την κατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σχολιάζοντας για την παρούσα κυβέρνηση ότι «το παιχνίδι είναι σικέ στην ανάπτυξη». «Είναι μια ανάπτυξη για τους λίγους και όχι για πολλούς» κατέληξε.