«Θα κάνω τα πάντα για να δουν τι μάνα είχαν τα παιδιά», δήλωσε χθες Κυριακή στον ΑΝΤ1 η Ρούλα Πισπιρίγκου, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, «όχι σαν μερικούς μερικούς που κάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα για να φανούν Άγιοι». Από την πλευρά του ο πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών αναφέρει με νόημα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΜΠΑΜ, «δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα».

Αποδίδει ευθύνες στο νοσοκομείο: «Λάθος χειρισμοί»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου που συνελήφθη, ενώ βρισκόταν ήδη στην ΓΑΔΑ δεν έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς. Έτσι, σήμερα, θα είναι η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της μητέρας έναντι των στοιχείων των Αρχών που την κατέστησαν υπόλογη για τον φόνο του παιδιού της.

Η 33χρονη προσέρχεται σε απολογία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αρνούμενη ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Δύο μήνες μετά τον θάνατο της 9χρονης και ενώ είχε κηδέψει τις άλλες δύο κόρες της, η 33χρονη βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Δύο μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και οι ειδικοί επιστήμονες που τους συνέδραμαν καθοριστικά στην κρίσιμη έρευνα τους, εξέταζαν εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια τόσο για το χρονικό της πορείας του παιδιού, όσο και για την συμπεριφορά της μητέρας.

Απέναντι σε αυτήν την κατηγορία, σήμερα η μητέρα της Τζωρτζίνας συνοδευόμενη από τους συνηγόρους της Κωνσταντίνο Ζάρδα , που διορίστηκε από την Ανακρίτρια και Όθωνα Παπαδόπουλο που κλήθηκε από την πλευρά της κατηγορουμένης, θα αντιτάξει τους ισχυρισμούς της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπεράσπιση της, η 33χρονη δεν αποδέχεται ότι είναι το δικό της χέρι που έδρασε για να τερματιστεί η ζωή του παιδιού. Η 33χρονη φαίνεται να αποδίδει τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων ατόμων, όπως δήλωσε ο εκ των συνηγόρων της κ. Παπαδόπουλος , αναφερόμενος παράλληλα σε «λάθος χειρισμούς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας».

Όπως, ανέφερε χθες ο ANT1, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ζητήσει να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους.