Με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, η έδρα της δίκης αποφάνθηκε την απόρριψη του αιτήματος αναστολής της έκτισης της ποινής του καταδικασμένου σε 13 χρόνια φυλάκισης χρυσαυγίτη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγού. Η δίκη διακόπηκε ενώ πρόκειται να συνεχιστεί τη Δευτέρα με τις καταθέσεις των Παναγιώτη και Ειρήνης Φύσσα.

Νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία όταν ο χρυσαυγίτης απηύθυνε ερωτήσεις στη Μάγδα Φύσσα, με την έδρα μάλιστα να κάνει παρατήρηση στην μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, τονίζοντάς της ότι «δεν μπορεί να επιλέγει τις ερωτήσεις στις οποίες θα απαντά», με τη Μάγδα Φύσσα να υπενθυμίζει ότι «της απευθύνει ερωτήσεις ο δολοφόνος του παιδιού της», χαρακτηρισμό τον οποίο ο Γιάννης Λαγός δεν αποδέχτηκε.

Πιο συγκεκριμένα, η Μάγδα Φύσσα ρωτά αν έχει δικαίωμα κατηγορούμενος να θέσει ερωτήσεις, με την κα. Παπαδοπούλου να απαντά θετικά. «Θα ήθελα να ξεκινήσω και να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε την υπόθεση με τον καθηγητή Τεμπονέρα και τον Γιάννη Καλαμπόκα. Θυμάστε τη σχέση του Καλαμπόκα με τη ΝΔ; Θυμάστε αν ο Καλαμπόκας, σημαίνον στέλεχος της ΝΔ, διώχθηκε κάποιος άλλος από τη ΝΔ; Γιατί αν θυμάστε είχε δοθεί εντολή από τη ΝΔ και το Υπουργείο να σταματήσουν οι καταλήξεις και στη συνέχεια έγινε το τραγικό γεγονός της δολοφονάις; Γνωρίζετε αν διώχθηκε κανένας άλλος;» ρωτά ο Λαγός με την Φύσσα να απαντά πως δεν είναι υποχρεωμένη να απαντήσει και θα ήθελε να μη γίνουν ερωτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Πρ: Δε θα επιλέγετε τις ερωτήσεις.
Μ. Φύσσα: Συγγνώμη μου κάνει ερωτήσεις ο δολοφόνος του παιδιού μου.
Λαγός: Εγώ δολοφόνος;
Μ. Φύσσα: Όλοι είστε δολοφόνοι.
Λαγός: Εγώ δεν είμαι δολοφόνος.
Μ. Φύσσα: Όχι, καλέ, αλίμονο, μόνο εντολές ξέρετε να δίνετε.
Λαγός: Από πού προκύπτει ότι έδινα εντολές;
Μ. Φύσσα: Το ότι είστε μέσα.

«Α, μάλιστα, εξαιρετικό! Λέτε ότι η οργάνωση τα κανόνιζε όλα στην εντέλεια, μας λέει εδώ η κυρία, ποιοί ήταν οι μαχαιροβγάλτες, όλα. Την ημέρα λοιπόν της δολοφονίας, ξεκινά ένα τάγμα εφόοδου, άριστα εκπαιδευμένο και όταν ξεκινάει, ξεχνάει να ενημερώσει το δολοφόνο. Γιατί δεν ενημερώθηκε ο Ρουπακιάς» είπε ο Λαγός. «Γνωρίζετε αν μιλούσα με τον Πατέλη και για ποιο λόγο μιλούσα μαζί του; Δε γνωρίζει τίποτα [φωνάζει] αλλά γνωρίζει ότι έδωσα εντολές και το ακούμε αυτό το πράγμα και θα τρελαθούμε τελείως!» φωνάζει ο Χρυσαυγίτης.

Μ. Φύσσα: Μη φωνάζετε.
Πρ: Ήρεμα, κύριε κατηγορούμενε.
Λαγός: Είναι σε δύσκολη θέση, το καταλαβαίνω.