«Μετά το τέλος της μαζικής, ειρηνικής πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ομάδα φοιτητών μελών του «Ξ» κατευθύνονταν στο σπίτι μέλους της παρέας στα Εξάρχεια. Στη διαδρομή τους σταμάτησαν αστυνομικοί, οι οποίοι τους προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ. Πρόκειται για το τους σ. Ειρήνη Ε. και Ζήση » αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας:

«Έχουμε να κάνουμε με μια ακόμη προκλητική ενέργεια από την πλευρά της αστυνομίας, που το τελευταίο διάστημα έχει βάλει στο στόχαστρο τη νεολαία και τους αγώνες της.

Αφού δε βρήκαν την αφορμή να επιτεθούν στη μεγάλη διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι δυνάμεις καταστολής έστρεψαν την προσοχή τους στα Εξάρχεια, όπου όπως φαίνεται σταματάνε για έλεγχο και συλλαμβάνουν οποιονδήποτε μοιάζει «ύποπτος», ακόμη κι αν πρόκειται απλά για νέους ανθρώπους που πηγαίνουν στο σπίτι τους μετά τη λήξη της διαδήλωσης.

Θα ενημερώσουμε άμεσα τις επόμενες ώρες για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς έχουν κινητοποιηθεί δικηγόροι και σύντροφοι αυτή τη στιγμή κατευθύνονται στη ΓΑΔΑ.»

Νωρίτερα, έγιναν γνωστά δύο περιστατικά σοβαρή αστυνομικής βίας, ενάντια σε μια 20χρονη κοπέλα και σε δημοσιογράφο του newsit που κάλυπτε τα γεγονότα.

Τουλάχιστον 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την περιοχή των Εξαρχείων.