Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ τοποθετήθηκε για το σκάνδαλο της υπόθεσης Λιγνάδη και την στήριξη που του παρέχει η Λίνα Μενδώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έκανε λάθος, επικοινωνιακό φάουλ σε όλα τα επίπεδα».

Ωστόσο, ισχυρίστηκε πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα συγκάλυψης, παρά το όργιο φημών, δεν μπορούμε σε ένα κράτος δικαίου να κινούμαστε με βάση τις φήμες» και υπερασπίστηκε τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αρνήθηκε να την καθαιρέσει από υπουργό.

«Θα σας πω τη γνώμη μου για το τι συνέβη με την κυρία Μενδώνη, γιατί δεν ξέρω τις συνθήκες ακριβώς. Η άποψή μου είναι ότι η κυρία Μενδώνη προφανώς κάκιστα σχολίασε την υπόθεση Λιγνάδη και είπε ότι είναι επικίνδυνος, και αυτό το λέω επιστημονικά, σαν νομικός, σεβόμενη το Σύνταγμα και το τεκμήριο της αθωότητας από τη στιγμή που αυτή η υπόθεση και αυτές οι αποτρόπαιες πράξεις που περιγράφονται, έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, δεν πρέπει κανείς να σχολιάζει. Αυτό ήταν μεγάλο φάουλ. Επίσης, επικοινωνιακό ατόπημα ήταν ότι μίλησε για εξαπάτηση. Έκανε λάθος, επικοινωνιακό φάουλ σε όλα τα επίπεδα.

Το θέμα της παραίτησης εναπόκειται και στην κρίση του Πρωθυπουργού. Είναι μία υπουργός και νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός έβαλε στη ζυγαριά στη μία πλευρά το επικοινωνιακό ατόπημα που όλοι καταδικάσαμε και από την άλλη πλευρά το γεγονός ότι θεωρεί ότι κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Να προσθέσω ότι δεν θεωρώ ότι υπάρχει κανένα θέμα συγκάλυψης, παρά το όργιο φημών, δεν μπορούμε σε ένα κράτος δικαίου να κινούμαστε με βάση τις φήμες. Πρέπει κάτι συγκεκριμένο να συμβεί».

Υπενθυμίζεται ότι κατά της Μενδώνη είχαν ταχθεί ακόμα και οι βουλευτές της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Θανάσης Πλεύρης, ζητώντας την παραίτηση της για να προστατευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.